Atlétika
Krizsán Xénia

Az edzés a nap fénypontja

Publikálva: 2020.04.19 Frissítve: 2020.04.18 Atlétika

Krizsán Xénia az M1-nek nyilatkozott.

Túl van sérülésein, és nagyon örül, hogy a bizonytalan helyzetben is edzhet Krizsán Xénia, az MTK Budapest Európa-bajnoki negyedik helyezett többpróbázója.

A 27 éves, tokiói kvótával rendelkező atléta az M1 aktuális csatornának azt mondta, a napja fénypontja, amikor felöltözhet, és elmehet edzésre a szükséges óvintézkedések betartásával a most is nyitva tartó Lantos Mihály Sportközpontba.

Mivel nem tudjuk, mire készülünk, ezért kicsit visszább vettünk az edzésekből, és százhúsz százalék helyett csak olyan kilencvenötön pörgünk – adott betekintést a mindennapokba klubunk sportolója. Xéni elmondta, a technikai számokban igyekeznek az apróbb hibákat kijavítani, ő jelenleg a távolugrásán és a gerelyhajításán dolgozik az erő- és gyorsaságfejlesztő feladatok mellett.

Nagyjából kilencvenszázalékos állapotban vagyok, de minden edzésmunkát el tudok végezni – utalt a sportoló arra, hogy a tavalyi dohai világbajnokságtól combhajlítóizom-sérülés miatt kellett visszalépnie, míg az idei kínai fedettpályás vb-től – amely a járvány miatt végül elmaradt – ülőgumó-fájdalom miatt maradt volna távol.

Atlétánk kiemelte, az idei versenyekkel kapcsolatban borúlátó, de bízik abban, hogy nyár végén vagy ősszel legalább hazai megméretéseket rendeznek majd.

Addig is koncentrálunk a jövő évi olimpiára – tette hozzá.

Forrás: MTI

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!