Atlétika
Krizsán Xénia

Az amatőr futball ünnepe

Publikálva: 2018.11.24 Frissítve: 2018.11.28 Labdarúgás

Angol látogatók tekintették meg szurkolói csapatunk mérkőzését.

A BLSZ III. osztályának 13. fordulójában szurkolói csapatunk a BAK Respect otthonába látogatott. A mérkőzés pikantériáját az MTK és a Budapesti Atlétikai Klub, több mint 100 évre visszatekintő közös múltja adta, illetve a találkozóra kilátogató külföldi vendégek.

A hazaiak meghívására ugyanis Budapestre érkeztek a brit Corinthian-Casuals FC képviselői, akik a helyszínen tekintették meg a szombati összecsapást. A Corinthian-Casuals a világ talán legismertebb, illetve legnépszerűbb amatőr futballcsapata: a Facebookon 143 ezer kedveléssel büszkélkedhetnek. A klub az amatőr futball zászlóshajója, képviselői a tömegsportot népszerűsítik világszerte.

Mi vagyunk a legmagasabban jegyzett amatőr futballcsapat Angliában – mesélte John Forrest, a londoni egyesület képviselője. – Klubunk a Corinthians FC és a Casuals FC egyesülésével jött létre még a XIX. század végén. Megőriztük és büszkén vállaljuk amatőr státuszunkat, mindazonáltal remek kapcsolatot ápolunk számos külföldi egyesülettel, van, amelyikkel már több mint 100 éve.

A rendhagyó, rózsaszín-barna színkombinációban pompázó angol klub több magyar egyesülettel is jó kapcsolatot ápol, többek között az MTK-val is.

– 1904-ben klubunk Budapesten járt, ekkor rendezték az első Corithian-kupát, amelyen megmérettette magát többek között a BAK és az MTK is – idézte fel a kezdeteket a britek közösségi vezetője. – A közelmúltban előkerült az eredeti trófea, tulajdonképpen ezt jöttünk megtekinteni, de örömmel értesültünk róla, hogy a Budapesti Atlétikai Klub újraéledt, és képviseli az általunk is nagyra tartott amatőr értékeket.

John Forrest elmondása szerint az üzenet, amelyet világszerte igyekeznek népszerűsíteni, napjainkban még fontosabb, mint valaha.

– Rengeteget változott a labdarúgás a hőskorhoz képest, elüzletiesedett, a szórakoztatóipar részévé vált. A legfontosabb célunk, hogy mindenki számára elérhető legyen a futball, hogy senki ne maradjon ki csak azért, mert nem elég ügyes. Klubunk is számos utánpótláscsapatot működtet, egészen 7 éves kortól. Az itt futballozó fiatalok döntő többsége soha nem lesz profi játékos, de ettől még rengeteg hasznos dolgot tanulhat a sporton keresztül: sportszerűséget, a szabályok és az ellenfél tiszteletét, illetve az önmagunkon túlmutató célokért való küzdelmet. Erről szól a Corinthian-Casuals szellemisége. Szeretném azt hinni, hogy a gyerekek az itt elsajátított értékeknek jó hasznát veszik az élet más területein is.

A csapatok rendkívül izgalmas, gólgazdag, és mindenekelőtt sportszerű mérkőzéssel örvendeztették meg a vendégeket, akik ígéretük szerint hamarosan visszatérnek hazánkba.

BAK Respect–MTK Baráti Kör 8-5 (5-2)
G.:
Kántor Barnabás, Jenei Krisztián (4), Révész Tamás, Csillag Péter, Fábián Attila, ill. Kenesei Zoltán (2), Szabó Zoltán (2, mindkettő 11-esből), Messinger Miklós

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!