Tenisz
Fucsovics Márton

Az álom folytatódik (GALÉRIA)

Publikálva: 2016.10.31 Frissítve: 2016.11.01 Röplabda

A Vasas-Óbuda után az UTÉ-t is legyőzte az MTK Budapest.

UTE – MTK Budapest 1-3 (22, –15, –13, –23)

UTE: Miklai, Lutter E., Nagy V., Ancsin, Headen, Dégi
Csere: Kötél D. (liberó), Hadnagy (liberó), Bezhandolska, Petrova, Juraszik, Hajós
Vezetőedző: Milodanovics Andrea

MTK Budapest: Szűcs K., Lakatos E., Hackl, Lutter L., Papp O., Petőváry
Csere: Nagy F. (liberó), Kilyénfalvi, Horváth Z.
Vezetőedző: Alberto Salomoni

A női röplabda NB I második fordulójában az MTK Budapest a Tungsram Csarnokba, az UTE otthonába látogatott hétfő este.

Mindkét együttes jól kezdte a szezont: az újpestiek a Budaörsöt, míg a kék-fehérek a tavalyi ezüstérmes Vasas-Óbudát győzték le három szettben.

A hétfői rangadót a lila-fehérek kezdték jobban. Az első technikai szünetig összeszedett hárompontos hátrányát egy időkérés után még le tudta dolgozni a vendégcsapat, de hazaiak ismét magukhoz ragadták az irányítást. Nem adta olcsón a bőrét Alberto Salomoni együttese, 20-20-nál még volt is oka a bizakodásra, de a játékrész hajrájában nyugodtabb tudott maradni a jóval rutinosabb játékosokból álló UTE, így megnyerte az első szettet (25-22).

A második szettben már ismét a Vasas-Óbuda ellen látott MTK Budapest lépett pályára, így a kék-fehérek a játszma során végig, az idő múlásával egyre nagyobb különbséggel vezettek. Szűcs Kinga talán MTK-s pályafutása legjobb meccsét játszotta, ellenállhatatlan volt, de említhetnénk akár Hackl Sziszit is, akire szintén nem volt ellenszere a hazaiaknak. De mindenki tette a dolgát, így nem is volt esélye Milodanovics Andrea lányainak, egyenlítettek a vendégek (15-25).

A harmadik szettre még egy fokozattal feljebb kapcsolt Alberto Salomoni együttese: a kék-fehérek az első perctől majdnem az utolsóig domináltak, az újpestiek szemmel láthatóan nem tudtak mit kezdeni elsöprő lendületű ellenfelükkel. Az első technikai szünetben már 8-4- re vezettek a vendégek, aztán Lutter Liza nyolc nyitását követően már tizenkét pontosra hízott az előny. A játékrész végéhez közeledve kicsit lefékeztek a kék-fehérek, így 'mindössze' 25-13-ra nyerték a játszmát.    

A negyedik szettre megtörni látszott a vendégek lendülete, ráadásul feljavult mezőnyben az UTE, ez a játékrész ismét az elsőre hajazott. Egészen a játszma hajrájáig úgy tűnt, Miklai Zsanették visszataláltak a helyes útra, és pontosztozkodás lesz a találkozó vége. Alberto Salomoni már szett elején elhasználta két időkérését, igyekezett megnyugtatni az övéit, de még a második technikai szünetben is két ponttal vezettek a lila-fehérek. A vendégek azonban ismét talpra tudtak állni, jobban bírták idegekkel az utolsó labdameneteket, így újabb három ponttal örvendeztették meg a szurkolókat (23-25).

Dicséret illeti mind a hazai, mind a vendégdrukkereket, akik remek hangulatot teremtve, végig sportszerűen biztatták a csapatokat. 

Az MTK Budapest szombaton játssza következő bajnokiját, a Palota RSC ellen, a Városmajorban.

Alberto Salomoni: – Az UTE nagyon jól, magabiztosan kezdett, mi bizonytalanok voltunk. Az első szett után mondtam a lányoknak, hogy nincs ok az idegeskedésre, a hazaiak pont azt játsszák, amire készültünk. Sebességet váltottunk, a második és a harmadik játszmában remekeltünk. A negyedik szett nagyon szoros volt, szerencsénk volt, nüanszok döntöttek. Nagyon örülök a lányoknak, hogy ismét bizonyították, mire képesek. 

(fotó: MRSZ)

 
 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!