Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Az 5-8. helyért folytatjuk

Publikálva: 2016.04.25 Frissítve: 2016.04.24

A bajnokság egyik fő esélyese, a Salgótarján elleni harmadik, idegenbeli mérkőzésen az első tizenhét percben ki-ki mérkőzést játszottunk, majd percek alatt szétestünk.

Konecranes-Salgótarjáni KSE – MTK Törökbálint  85-41 (13-12, 25-14, 27-5, 20-10).

Salgótarjáni városi sportcsarnok, 500 néző

Miután a Bonyhád elleni, idegenbeli bravúrral csapatunk bejutott a felsőházi rájátszásba, majd a keleti csoportot fölényesen megnyerő Salgótarján ellen, újabb bravúrral, kiegyenlítette a két győzelemig tartó párharcot, titkon reméltük, hogy újabb meglepetést tud okozni együttesünk.

Szarvas Gábor, vezetőedző irányításával nagyon sokat készültek játékosaink a salgótarjáni fellépésre, és ez jó darabig meg is látszott. Mindkét gárda intenzíven védekezett, aminek következtében gólszegény, de óriási küzdelmet hozó első negyedet láthattunk (13-12).

A második játékrész közepén 16-19 volt az állás, vezettünk, de ezután nyolc hazai pont következett (24-19), ám pillanatok alatt kiegyenlítettünk (24-24). Alig három perc volt ekkor hátra az első félidőből, de itt ráálltunk a lejtőre. Hazai tripla után, előbb kihagytuk a tiszta ziccert, majd centerünk kezéből egyszerűen kivették a palánkunk alatti lepattanót, és büntetett is az ellenfél. Kimaradt dobásaink után gyors hazai kosarak következtek, és kevesebb, mint három perc alatt 14-0-ás szakaszt jegyezhettünk. Hiába játszott jól tizenhét percen keresztül a csapat, a félidőben tizenkétpontos hazai előnyt könyvelhettünk el (38-26).

Ami ezután következett, azt jobb nem részletezni. Totális szétesés, terített betli. Egyszerűen semmi, de semmi nem sikerült. Az egyre felszabadultabb hazaiak ekkor már lazán szórták rá dobásaikat, aminek többsége be is ment. A sakk humánusabb sportág, ott ilyen helyzetben fel lehet adni a meccset.

Végül is nem történt más, mint beigazolódott a papírforma, a bajnokság egyik fő esélyese 2-1-re legyőzött minket, és ezt az utolsó huszonhárom percet pedig meg kell próbálni gyorsan elfelejteni.

A rájátszás küzdelmeit az 5-8. helyért folytatjuk, ellenfelünk a Debrecen vagy a Vasas lesz. Csapatunknak most egy hétvége kimarad, ami ezúttal talán jól is jön majd. Közben utánpótlás-együttesünk, az U20-as országos döntőben lép pályára, szurkoljunk nekik!

És ha már drukkolás. A salgótarjáni túrán a mieink legjobbjai egyértelműen szurkolóink voltak, akik az utolsó percig kitartóan biztatták csapatunkat, és méltányolva az eddigi teljesítményt, a mostani produkció ellenére, tapssal zárták a mérkőzést. Nagyon köszönjük!

Szarvas Gábor: – Azt kértem a csapattól, hogy szenteljünk extra figyelmet a lepattanókra, a győzelem egyik kulcsának éreztem a lepattanó csata megnyerését. Meg is nyertük ezt, emellett kikaptunk negyvennégy ponttal. Igaz, azt nem mondtam, hogy ne adjunk el huszonnégy labdát, ne hagyjunk ki huszonhét ziccert és tizenegy büntetőt. Nagyon gyenge kosárlabdát mutattunk be a tizenhetedik perctől. Csapatszinten és egyénileg is sokkal többet vártam mindenkitól ezen a ki-ki meccsen. Gratulálok a Salgótarjánnak, megérdemelten jutottak tovább idén is. Több olyan képességű játékossal rendelkeznek, akik érdemben hozzá tudtak szólni ehhez a párharchoz. Nagyon köszönjük szurkolóink biztatását, remélem, jó élmény volt számukra ez a három hét – zárta gondolatait vezetőedzőnk.

A találkozó statisztikai lapja IDE kattintva megtekinthető!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!