Atlétika
Szabó Beatrix

Atlétika: „Technikailag és erőnlétileg is fejlődtem.” Jankovics Dániel

Publikálva: 2021.06.30 Frissítve: 2021.06.30 Atlétika

Klubunk atlétája, Jankovics Dániel sorozatban harmadszor nyerte meg a magasugrást az országos bajnokságon. Danival a versenyről, az azt megelőző hetekről, valamint a csapat Európa-bajnokságról beszéltünk.

Nagyon tetszett a pálya, egész ruganyos és gyors volt. A verseny számomra picit hosszú volt, hiszen sokan indultunk, és rendkívül meleg volt – mesélte fedettpályás Európa-bajnoki döntős atlétánk. – A szabadtéri szezonban még nem sikerült kiemelkedő eredményt elérni, eddig Tatabányán ugrottam 2.17 métert, utána szerettem volna javulásnak indulni, de a csapat Európa-bajnokságon nem sikerült nagyot ugrani, pedig technikailag és erőnlétileg is nagyon sokat léptem előre. Ennek fényében örülök a 2.19 méternek és annak is, hogy megvédtem a címemet. A 2.22 méteres kísérletekre már elfáradtam fejben is és fizikálisan is.

Danit arról is faggattuk, a szabadtéri bajnoki címei közül melyik a legkedvesebb számára.

– Nehéz lenne megmondani. 2019-ben nyertem az első felnőtt bajnoki címemet, tehát az megmaradt bennem, hiába a magasság nem volt olyan jó. A tavalyi azért volt különleges, mert végre sikerült 2.20 fölé kerülnöm. Az idei versenyen nagyobbat szerettem volna ugrani, de a felnőtt bajnokság mindig arról szól, hogy meg kell nyerni, hiszen ez az egyik fő viadal az évben. Ide időzítettük a formát, rengeteg munkát fektettünk ebbe a szezonba: három hetet voltunk Formiába edzőtáborozni, és onnan építkeztünk a versenyszezonra. Érzem, vannak előre lepések, amit az edzőim, Pogány Mihály és Deutsch Péter is látnak, tehát reménykedünk benne, hogy hamarosan összeáll az a 2.25 körüli ugrás.

Pedig a főpróba nem úgy sikerült, ahogy klubunk kiválósága szerette volna, hiszen a csapat Európa-bajnokságon „csak” 2.09 méterig jutott.

– Picit tompának éreztem magam. Volt bennem versenydrukk, de az indulók között a bolgár magasugró olimpiai és világbajnoki döntős is volt, illetve találkoztam vele a fedettpályás Európa-bajnokságon is, és motivált a jelenléte. Nem tudom megmondani miért, de a nekifutásom nem működött, nem a magassággal volt a probléma, inkább a léc fölötti munkával. A csapat teljesítményének nagyon örülök, és óriási élmény, hogy részese lehettem a sikernek. Utána a hét elején erősebb edzéseket végeztem, helyre tettem a dolgokat magamban, majd jól sikerült a technikai tréning is, ami önbizalmat adott az országos bajnokságra.

Dani zárásként elmondta, mi vár rá még a szezonban.

Jövő héten a Gyulai István Memorial is fontos állomása a szabadtéri idénynek, hiszen arany fokozatú nemzetközi verseny. Rendkívül erős lesz a mezőny számos világbajnoki döntőssel, 2.30 feletti ugróval. Szeretnék én is jól szerepelni, lesz közönség is, ami szintén extra motivációt jelent majd. Utána kisebb szünet következik az olimpia és a korosztályos nemzetközi versenyek alatt, utána pedig jön a szuperliga döntője, valamint a csapatbajnokság.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!