Taekwondo
Patakfalvy Luca

Atlétika: „Szeretnék úgy lesétálni a pályáról, hogy mindent megtettem” – Krizsán Xénia (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2024.02.04 Frissítve: 2024.02.03 Atlétika

Fedett pályán Európa-bajnoki bronzérmes, a budapesti világbajnokságon negyedik többpróbázónk, Krizsán Xénia bízik benne, hogy idén a tervei szerint alakul a párizsi olimpia, és elégedetten sétálhat majd le az atlétikapályáról.

Egyesületünk 31 éves sportolója szeretne jól teljesíteni márciusban a Glasgowban sorra kerülő fedettpályás világbajnokságon és júniusban a római Európa-bajnokságon is, de felkészülése középpontjában a nyári ötkarikás játékok áll, melyen szeretne maradandót alkotni. 

– A célom, hogy a legjobb nyolc közé kerüljek, mert ugye már voltam 16. és 13. is, de egyik olimpia sem úgy sikerült, ahogyan azt elterveztem. Nagyon remélem, hogy nem lesznek akkora akadályok, amelyekkel meg kell küzdenem, és folyamatosan tudok készülni az olimpiára. Ha sérülésmentesen megy a felkészülés, akkor reális lehet a nyolc közé jutás, de inkább pontszámban várok magamtól nagyobbat, jó lenne új országos csúcsot teljesíteni, és örülnék neki, ha ez az olimpián jönne össze – mondta az M1 aktuális csatornának többpróbázónk. Hozzátette, hogy ugyan már „fél lábbal kint van” a párizsi játékokon, szeretné tovább erősíteni pozícióját az olimpiai kvalifikációs világranglistán, melyen jelenleg több ponttal (1260) rendelkezik, mint amennyivel kijutott a budapesti világbajnokságra.

Xéni megjegyezte, hogy az országos csúccsal (6651) az elmúlt évek tapasztalatai alapján akár a dobogóra is fel lehetne lépni Párizsban, a világbajnoki teljesítményével (6479) pedig a legjobb hat közé lehetne kerülni.

Ugyanakkor a kilencszeres szabadtéri és hétszeres fedettpályás magyar bajnok elárulta, a könyökében az egyik szalag olyan mértékben meg van szakadva, hogy műtétre lenne szüksége. Ám az olimpiai felkészülés miatt erre nem kerül sor, mivel fennáll a veszélye, hogy nem épülne fel a játékokig. Kiválóságunk elmondása szerint a gerelyhajítás az egyik legerősebb száma, ezért sajnálja ezt a sérülést, és a római Európa-bajnokságon csak egyszer fog dobni a szerrel. 

A fedettpályás világbajnokságon is szeretne jól teljesíteni, mert nagyon kevés külföldi viadalon vesz részt. Ezt követően három hetet a tenerifei edzőtáborban tölt, majd két hétre Törökországba utazik, májusban pedig megkezdődik a szabadtéri versenyszezon: júniusban Európa-bajnokság, és szűk két hónapon belül jön az olimpia.

– Szeretném, ha az olimpia után úgy tudnék lesétálni a pályáról, hogy mindent megtettem, jól sikerült és boldog vagyok – fogalmazott, jelezve, amennyiben az egészsége engedi, akkor még a jövő évben is folytatja a versenyzést.

Forrás: MTI

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!