Atlétika
Nagy Marcell

Atlétika: „Örülök, hogy sikerült az MTK színeiben is nyerni” – Szabó Barbara

Publikálva: 2022.06.29 Frissítve: 2022.06.29 Atlétika

Magasugrónk, Szabó Barbara a hétvégén 11. szabadtéri – kék-fehér színekben első – országos bajnoki címét nyerte. Barbit a vasárnapi történésekről és a további versenyekről faggattuk.

– Milyen volt a verseny?

Nagyon készültem rá, de annyira nem sikerült jól, hiszen szerettem volna picit magasabbat ugrani. A 1.87 méteres idei legjobbamat jó lett volna megismételni. Persze az országos bajnokságról mindig azt mondják, hogy megnyerni kell, és ez mindig nehezebb verseny nálunk. Nagy kihívás volt, mert alacsony a kezdőmagasság, és sokat kellett várnom, mire beszállhattam, ami meglehetősen fárasztó. Ettől függetlenül nem rossz ez az 1.84, tehát azért tudtam örülni, – főleg a bajnoki címnek – de lehetett volna jobb is.

– Mi hiányzott az 1.87-hez? A második kísérleted különösen ígéretes volt.

Az valóban jó próbálkozás volt, kis apróságok hiányoztak, de remélhetőleg meglesz még idén. Az időjárás sem segített, hiszen rendkívül meleg volt, ráadásul egy órát kellett várni, mire beszálltam, így pedig nem egyszerű felvenni a verseny ritmusát. Ugyanakkor annak nagyon örültem, hogy Fekete Fédra sokáig versenyben volt, és egyéni csúcsot ugrott, mert az rengeteget segít, ha valaki húz magával. Mindig motiváló, ha van kivel versenyezni.

– Akkor a külföldi versenyek jobban fekszenek neked?

Erősebb a mezőny, tehát ha csak az eredmény számít, nem a helyezés, akkor jobban el tud sülni az adott viadal. Ösztönzőleg hat, ha nálam jobb ugrók is vannak a mezőnyben, és ez jobb teljesítményhez vezethet.

– Ez volt a 11. országos bajnoki címed. Mennyire volt különleges a most hétvégén szerzett aranyérem?

Országos bajnokságot nyerni mindig nagyszerű érzés, ez az évek során nem múlik el. A mostani azért különleges, mert az MTK Budapest színeiben nyertem.

– Az aktív atléták között csak Márton Anitának van több bajnoki címe egy adott számban a Magyar Atlétikai Szövetség által között cikk alapján. Foglalkoztat az ilyesmi?

Múltkor édesapámmal megnéztem, ki az, aki elöl járhat, de csak a magasugrást figyeltük. Györffy Dóra volt az, aki hasonlóan sok bajnoki címet nyert, de talán még picivel több van neki.

– Hogy néz ki a szezon hátralévő része?

Szombaton megyek Svédországba, és vasárnap ott fogok versenyezni a Continental Tour Bronze egyik állomásán. Kérdés, hogy az Európa-bajnokságra sikerül-e kijutni a pontok alapján. Az országos bajnokság előtt a 24. voltam, és 26 atléta jut ki. Az országos bajnoki győzelem miatt valószínűleg picit feljebb jövök. Lesznek még itthon versenyek, de egyelőre nem tudjuk, hol indulok, mert attól is függ, meglesz-e a kvalifikáció. Ha sikerül, akkor kifejezetten arra fogunk készülni, július 26-án zárul a szintteljesítési időszak. Nagyon kellene, hogy még egyszer sikerüljön 1.87-et ugrani. Bizakodó vagyok, pozitívan állok hozzá, és remélem, utazhatok az Európa-bajnokságra.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!