Karate
Sterck Laura

Atlétika: „Nem állok meg az országos csúcsig” – Járvás Máté

Publikálva: 2021.10.27 Frissítve: 2021.10.27 Atlétika

Járvás Máté személyében nemrég kitűnő gerelyhajítóval erősödött atlétika-szakosztályunk. A húszéves sportolót az átigazolásról, céljairól és az eddigi legnagyobb sikereiről kérdeztük.

– Minek köszönhető, hogy az MTK Budapestbe igazoltál?

– Nagyon jók a lehetőségek a klubnál, és úgy gondoltam, itt minden biztosítva van ahhoz, hogy továbbfejlődjek. Az is motivált, hogy itt több remek felnőtt atlétával dolgozhatok együtt, hiszen így könnyebbek az edzések, mint egyedül. Nagyszerű társaság, eddig kitűnőek az edzések, és kellett már némi környezetváltozás. Úgy tűnik, bejött a váltás, hiszen október 10-én, az év utolsó versenyén 77.58 méterrel egyéni csúcsot értem el, igaz, akkor még az UTE színeiben versenyeztem, de már az MTK-val készültem. Természetesen ebben az eredményben az előző edzőm és csapatom is benne volt.

– Milyen a közös munka Magyari Zolival?

– Eddig szuper vele együtt dolgozni. Élvezem az edzéseket és rendkívül jól rakva össze a programot. Zoli mindent részletesen elmagyaráz, minden gyakorlatot bemutat, ami nagyon hasznos. Igyekszem megerősödni, és nem állok meg addig, amíg országos csúcsot nem dobok.

– A már említett egyéni csúcson kívül mik voltak eddig a legjobb eredményeid?

– Idén nyolcadik lettem az utánpótlás Európa-bajnokságon, ami elsőre szép eredmény, és elégedett lehetek vele, hiszen nálam – papíron – jobb dobókat is sikerült megelőznöm. Két év múlva már éremért szeretnék visszamenni. A csapat Európa-bajnokságon is részt vehettem, ott is sikerült hoznom azt a szintet, amit tudok, illetve az év elején, a dobó Európa-kupán is indulhattam.

– Milyen nemzetközi versenyeket céloztál meg jövőre?

– 2022-ben újra lesz dobó Európa-kupa, a felnőtt Európa-bajnoki szint 84 méter, tehát az még távolinak tűnik, de bármi megtörténhet, ott motoszkál az a fejemben, hogy ki kellene jutni.

– Mi a helyzet a 2023-as, hazai rendezésű világbajnoksággal?

– Az utóbbi években rohamosan fejlődtem, tehát egyértelmű célom, hogy kijussak oda.

– A 80 méteres dobás is fontos mérföldkő lehet. Mikor érheted el?

– Mindenképpen szeretném jövőre megdobni. Nem azt mondom, hogy minden versenyen sikerülni fog, de egyszer legalább kirepíteném 80 fölé a gerelyt.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!