Atlétika
Nagy Marcell

Atlétika: „Nagy dolog, hogy feljutott a magyar csapat” – Pogány Mihály (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.06.23 Frissítve: 2021.06.23 Atlétika

Klubunk edzőjét, Pogány Mihályt kérdeztük a hétvégi csapat Európa-bajnokságról.

A magyar válogatott több MTK-s atlétával a soraiban első helyen végzett a Stara Zagorában rendezett csapat Európa-bajnokság második ligájában, ezzel kiharcolta a feljutást az első ligába. Ugróatlétáink edzője, Pogány Mihály így összegezte a hétvégét:

– Az egész csapat teljesítménye szuper volt, hiszen nyertünk és feljutottunk. Különleges volt a hangulat, nagyon összetartó volt a magyar válogatott, mindenki büszkén viselte a címeres mezt, és örülünk, hogy több MTK Budapest atléta is ott lehetett. Moravcsik Angéla gerelyhajításban harmadik lett, Nagy Marcell,  rúdugrásban negyedik helyen zárt, míg Jankovics Dániel ötödik lett, tehát a pontszerzéssel nem volt gond. Szerettük volna, ha Dani 2.09 méternél nagyobb ugrást produkál, de ez most nem sikerült.

Misi azt is elárulta, mekkora presztízse van ennek a rendezvénynek.

– Az országos bajnokságok után ez az egyik legfontosabb verseny, hiszen itt az egész csapatért küzd mindenki. A ranglistapontok alapján is fontos, hiszen minél magasabb osztályban szerepel a válogatott, annál több pontot érhetnek el az atléták.

Jankovics Dani a 2.09 méteres teljesítményénél jóval többet tud, de ezúttal nem jött ki neki a lépés.

– Nem tudom, mi történt Danival ezen a napon, hiszen az edzések alapján akár a 2.20 méteres eredmény is benne volt. Nem az ő napja volt egyszerűen, hiányzott a robbanékonyság, a jó nekifutás és az emelkedés. Voltak jó ugrásai is, de a léc leesett.

A szakember zárásként azt is elmondta, mit vár a hétvégi magyar bajnokságtól.

– Szeretnénk, ha Dani az idei legjobbját ugraná az országos bajnokságon és megközelítené a 2.20 métert. Renner Luca szintén jó helyezést érhet el, ha az idei legjobbját produkálja, Deutsch Domonkostól szeretnénk két métert látni, míg Guth Matyiban akár 2.04 méter is benne van. Remélem, hogy hármasugró lányaink szintén idei legjobb teljesítményüket tudják nyújtani.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!