Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Atlétika: „Leírhatatlan az a szeretet, amit kaptam” - Krizsán Xénia (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2023.09.05 Frissítve: 2023.09.05 Atlétika

Krizsán Xénia a világbajnoksággal kapcsolatban nyilatkozott.

Atlétánk Sportalnak elmondta, előzetesen nem sejtette, hogy ennyire felemelő és magával ragadó lesz a hangulat a Nemzeti Atlétikai Központban.

Mindannyian nagyon vártuk a világbajnokságot a válogatottnál, de amit a nézőktől, a lelátóról kaptunk, az elképzelhetetlen volt – árulta el többpróbázónk. – Amikor vége lett a versenyemnek, nem foglalkoztam semmivel, csak élvezni akartam a pillanatot ott, a stadionban. Leírhatatlan volt az a szeretet, ami áradt felém a szurkolóktól. Egy ponttal maradtam el a párizsi olimpiai kvótától, de ez sem érdekelt akkor. Másnap aztán átgondoltam, milyen szerencsétlen vagyok ezzel, de nem emésztettem magam, mert tudom, mindent beleadtam, másrészt még van két csapatbajnokim az idén, az egyik itthon és a másik Franciaországban, s azon biztosan meglesz az a pont. Szóval, nagyjából már kint vagyok a játékokon.

Nem tervezi, hogy egzotikus utazással ünnepli meg a negyedik helyét, maximum egy hétvégi wellness lesz itthon az év vége felé. Reméli, akkor már olimpiai résztvevő lesz.

Ha kijutok Párizsba, akkor a célom az lesz a nyári játékokon, hogy pontból többet gyűjtsek, mint Budapesten, s a legjobb hatban végezzek. Ezek nem elérhetetlenek elvárások – vélte Xéni.

Sportolónkat sokat segítette a hazai világversenyen, hogy klubtársa, Nemes Rita is ott volt a mezőnyben, aki a tizedik helyen végzett.

Rita nagyon sokat hozzátett az én eredményességemhez, egymást húztuk a világbajnokságon. Azt is mondhatnám, ő az én kabalafigurám, mert, ahol együtt elindulunk, ott mindig sikeres vagyok.

Forrás: sportal.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!