Kézilabda
Porobic Zoé

Atlétika: „Ki vagyok éhezve a versenyzésre” – Krizsán Xénia (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2022.07.16 Frissítve: 2022.07.15 Atlétika

Krizsán Xénia a tokiói olimpia után versenyez ismét hétpróbában a 2022-es oregoni világbajnokságon. Klubunk kiválósága a Magyar Atlétikai Szövetségnek adott interjút a világversenyről.

– Majdnem egy év hétpróba nélkül. Mennyire hiányzott már neked?

– Nagyon hiányzott már a hétpróba, ki vagyok éhezve a versenyzésre.

– Sikerült feltöltődni a tokiói olimpia utáni hosszú szünetben?

– Mindenképp jót tett a fejemnek és a testemnek is a rövid leállás. Ősszel az atlétikát teljesen elfelejtettük, a családommal, barátokkal kapcsolódtam ki, de leginkább pihenéssel telt. Sőt, az apró bokasérülésem is a múlté már, amivel szinte az egész tavalyi szezonban bajlódtam.

– Figyelemmel követted az azóta eltelt nagy versenyeket? Hogy látod, erősödött a hétpróbamezőny?

– Minden atlétikaversenyt követek, nem csak a hétpróbát. Az olimpia után nem sokan hagyták abba az ellenfeleim közül, egyedül Nadine Broersen ment el szülni, és jönnek fel a fiatalok. Közülük a fedettpályán is bizonyító Noor Vidts és Adrianna Sulek is kemény ellenfélnek ígérkezik, szóval egyre komolyabb a mezőny. Oregonban a német Carolin Schäfer inkább az Eb-re készül, rajta kívül csak az osztrák Ivona Dadic mondta vissza sérülés miatt a világbajnokságot.

– Milyen formában érzed magad idei első versenyed előtt? Miben volt más ez a felkészülés, mint a tavalyi?

– Egész jó formában érzem magam. A teljes fedettpályás szezont kihagytuk, így hosszú, de nyugodt felkészülést tudhatok magam mögött. Az edzéseket tekintve ment minden ugyanúgy, ahogyan eddig csináltuk. Szabadtéren már versenykörülmények között is tudtam a technikát gyakorolni, még sosem indultam ennyi 200 méteres versenyen, mint az idén, remélem, már kint is látszani fog az eredménye. A csapatbajnokság elődöntőjében, a Honvéd-kupán és a magyar bajnokságon is versenyeztem. A 100 méteres gátfutás az ob-n nagyon jól ment, örülök, hogy ilyen erős mezőnyben bronzérmet tudtam szerezni úgy, hogy közben részese lehettem az országos csúcs születésének. Rendkívül megerősödtek az atlétáink, egy-egy számban nagy csaták voltak, értékes eredmények születtek. Jó látni ezt így a 2023-as budapesti vébé előtt, hogy mindenki hajt, és próbál előre menni, fejlődni.

Forrás: atletika.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!