Atlétika
Szabó Beatrix

Atlétika: teljesítve az olimpiai szint

Publikálva: 2024.04.19 Frissítve: 2024.04.19 Bridzs

Paraatlétánk, Szőllősi István háromszor is túldobta az olimpiai szintet, így súlylökőnk komoly lépést tett afelé, hogy ott legyen a 2024-es paralimpián.

Bombaformában teljesít egyesületünk paraatlétája, Szőllősi István, ugyanis a közelmúltban háromszor is túlszárnyalta a 14.30 méteres olimpiai szintet. István Jesolóban 14.59-et, Pulában 14.82-t, Vácott pedig 14.96 métert ért el, tehát többízben is elérte a kitűzött távolságot.

Ugyanakkor a paralimpiai szereplés nem úgy működik, mint az ép sportolóknál, hiszen a részvétel meghívás alapján dől el. István edzője, Magyari Zoltán tájékoztatott minket erről:

– Június elején a világbajnokság után lesz hivatalos, kiket hívnak meg. Nincs megszabva, hogy mondjuk a ranglista alapján hívják meg a sportolókat, és nem automatikus induló az, aki teljesíti a szintet. A Nemzetközi Paraatlétikai Szövetség dönti el, kik vehetnek részt az olimpián, tehát júniusig még izgulnunk kell.

Addig még vár néhány feladat Zoliékra, többek közt a már említett világbajnokság.

– A 2024-es ranglistán István jelenleg ötödik, de a 2023-2024-es összesített ranglistáján tizedik, és ez fog számítani. Mindenképp jól kell teljesíteni a közelgő versenyeken, így a világbajnokság is nagyon fontos lesz, ezért szeretném, hogy az első nyolcba kerüljön. Előtte Nyíregyházán és Tatán is edzőtáborozunk, a vb után pedig a Budapest Openen fogunk részt venni, az a verseny még beleszámít a ranglistába. Utána hirdetik ki, kik vehetnek részt az olimpián.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!