Atlétika
Nagy Marcell

Atlétika-szakosztályunk díjazta a 2022-es esztendő legjobbjait (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.01.15 Frissítve: 2023.01.15 Atlétika

A felnőttek között Krizsán Xénia és Nagy Marcell végzett az élen.

Többpróbázónk, Krizsán Xénia születésnapján adta át szakosztályunk vezetése a tavalyi esztendő legjobbjainak járó díjat, így még különlegesebb, hogy a müncheni Európa-bajnokságon ötödik helyen végzett Xéni lett az első, míg a férfiaknál a rúdugró országos bajnok, Nagy Marcell kapta az elismerést.

Az utánpótláskorúak közül kiemelkedett – a szintén rúdugró – Kováts Fanni, aki fedett pályán a korosztályos bajnokságon második, a felnőtt országos bajnokságon pedig bronzérmes lett. Szabadtéren, a felnőtt ob-n negyedik, az U20-as országos bajnokságon pedig egyéni csúcsbeállítással második helyezett volt.

A fiúknál, a rúdugró Varga Iván a díjazott, kinek 4.51 méteres eredménye nagy egyéni csúcs volt, ezt december 29-én ugrotta a 2008-as születésű sportoló. (Más kérdés, hogy idén januárban már 4.52 métert teljesített, de ezt csak a 2023-as eredményeinél tudjuk figyelembe venni jövőre. A szerk.)

Az év edzője Szabóné Molnár Krisztina lett, ami nem lehetett kérdéses, hiszen az év sportolói között három rúdugró is szerepel.

A díjat Somogyi János, a szakosztály elnöke, Kuti Máté, sportszolgáltatási igazgató és Knipl Istvám, szakosztályvezető adta át.

Gratulálunk a díjazottaknak!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!