Kézilabda
Kekezovity Anna

Atlétika: sokáig húzódik Nagy Marcell húzódása (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2022.10.26 Frissítve: 2022.10.26

Az MTK Budapest 20 éves, hatszoros felnőttbajnok rúdugrója, Nagy Marcell a nyári ob-t szép egyéni csúccsal nyerte, majd rövidesen le kellett mondania az idény hátralévő versenyeiről.

Az MTK Budapest rúdugrója, Nagy Marcell a múlt hét végén ünnepelte a 20. születésnapját, de fiatal kora ellenére már hat magyar felnőttbajnoki aranyérem díszeleg a vitrinjében.

A legutóbbit idén júniusban szerezte, miután a Lantos Mihály Sportközpontban rendezett ob-n 535 centiméteres szabadtéri egyéni csúccsal győzött. A Szabóné Molnár Krisztina által edzett fiatal akkor még nem gondolta, hogy ez a viadal az utolsó előtti olyan megméretés lesz számára az évben, melyet be is tud fejezni. A tavalyi esztendő U20-as atlétájának választott rúdugró ugyanis júliusban még megnyerte az U23-as magyar bajnokságot, majd az történt vele, ami eddig pályafutása alatt még komolyabban egyszer sem: megsérült.

– A nyári szezon nehézkesebben indult, nem jöttek úgy az eredmények, de örültem, hogy a felnőtt országos bajnokságra összeállt az ugrásom, és az egyik legizgalmasabb, legemlékezetesebb versenyt nyertem meg – mondja Nagy Marcell. – Aztán az U23-as ob után edzőtáborban voltam, amikor ugrás közben meghúztam a combhajlítómat. És igazából azóta is ezzel a sérülés küszködöm. Az U23-as válogatott viadalt kihagytam, de a Gyulai Memorialon nagyon szerettem volna elindulni. Meg is tettem, de a második ugrásnál megint meghúzódtam. Ismét elölről kezdtem a rehabilitációt, mindenféle vizsgálaton átestem, és úgy gondoltam, hogy a csapatbajnokságon már részt tudok venni. Ott megint rásérültem. Úgyhogy most még szigorúbban véve a felépülés időszakát bízom a legjobbakban. Az alapozás már elkezdődött, de ilyenkor még nem fogunk rudat a kezünkbe. A napjaim főként a gyógytornából állnak, és remélem, lassan helyrejövök. Érdekes, mert a pályafutásom alatt nem volt különösebb, hosszabb ideig tartó sérülésem. Ez az első.

Nagy Marcell az idén elsőéves U23-asként nem is járhatott nagyobb nemzetközi versenyen, hiszen a korosztály számára nem rendeztek kontinensviadalt 2022-ben. A jövő évi naptárban azonban ismét szerepel az U23-as Európa-bajnokság, na, meg a budapesti felnőtt-világbajnokság is.

– Én mindkettőn szeretnék ott lenni – jelenti ki a rúdugró. – A fő versenyem természetesen az U23-as Eb lehet, de a céljaim között szerepel az is, hogy hazai környezetben szerepelhessek a felnőttvébén. A motiváció megvan, már csak meg kell gyógyulni!

(Forrás: utanpotlassport.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!