Kézilabda
Mészáros-Mihálffy Adrienn

Atlétika: Nagy Marci egyéni csúccsal ötödik az U20-as Európa-bajnokságon!

Publikálva: 2021.07.18 Frissítve: 2021.07.18 Atlétika

A dobogóhoz sem hiányzott sok. 5.22 méter az új PB.

Klubunk rúdugrója, Nagy Marcell pénteken 5.10 méteres ugrásával harcolta ki a döntőbe jutást a tallini Kadriorg Stadionban rendezett U20-as Európa-bajnokságon. A 19 éves, többszörös felnőtt országos bajnok atléta már számtalanszor megmutatta, a legfontosabb pillanatban képes a legjobbat kihozni magából, és ez Észtországban sem változott.

Marci 4.90 méteren hibátlanul szállt be, majd az 5.05-öt, illetve az 5.15 métert is másodszorra sikerült átugrania. A következő magasság az 5.22 méter volt, amit még szabadtéren és fedettpályán sem sikerült soha átugrania a fiatal atlétának. Ennek ellenére nem illetődött meg, elsőre abszolválta a magasságot, ezzel – ideiglenesen – átvette a vezetést a versenyen.

Marcinak az 5.29 méterre is voltak ígéretes próbálkozásai, de sajnos ez a magasság már nem sikerült egyesületünk kiválóságának, így végül remek teljesítménnyel az ötödik helyen zárt.

A nap délelőtti programjában az Almási Olivérrel felálló 4X100-as férfiváltót kizárták vonalra lépés miatt, így nem jutott be a döntőbe a magyar csapat.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!