Kézilabda
Dakos Noémi

Atlétika: megvan a csapatbajnokság elődöntőinek csoportbeosztása

Publikálva: 2022.04.17 Frissítve: 2022.04.17 Atlétika

2022-ben kiemelt fontossággal bír az atlétikai csapatbajnokság, hiszen most dől el, hogy a következő évtől átalakuló lebonyolításban melyik egyesület melyik osztályba kerül.

Összesen 46 egyesület adta le a nevezését, így a jelentkezők két, 23 csapatos elődöntőbe kaptak besorolást. Fontos változás az előző esztendőhöz képest, hogy idén már minden egyesület saját magát képviseli, azaz nem jöhetnek létre két egyesületből álló fúziók. Az MTK Budapest eddig az UTE gárdájával együtt indult, mostantól azonban mindkét egyesületnek egyedül kell küzdenie a pontokért.

Az ezúttal a debreceni Gyulai István Atlétikai Stadionban sorra kerülő szezonzáró eseményen az elődöntők 20 legjobb csapata vehet részt, tehát a nyugati és a keleti csoportból is 10-10 együttes kerül a fináléba.

A mieink a nyugati csoportból harcolhatják ki a továbbjutást, ahol olyan csapatokkal kell felvennünk a versenyt, mint a Bonyhád, a Szekszárd, a Szombathelyi Dobó SE, vagy a Ferencváros. Tavaly a döntőben mindössze kettő pontra voltunk a végső győzelemtől, végül ezüstéremmel zártunk.

Forrás: atletika.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!