Tenisz
Fucsovics Márton

Atlétika: Krizsán Xénia négy szám után a 19. helyen áll Tokióban (VIDEÓ)

Publikálva: 2021.08.04 Frissítve: 2021.08.04 Atlétika

Csütörtökön három számban lehet javítani az olimpián.

Szerdán országos csúcstartó atlétánknak, Krizsán Xéniának szurkolhattunk a tokiói ötkarikás játékokon, aki hétpróbában állt rajthoz. Xéni május végén, Götzisben javította meg legutóbb egyéni legjobbját, ami egyben országos csúcs is volt.

Az olimpián ezúttal 13.58-cal kezdett 100 gáton, ami 27 századdal elmaradt egyéni legjobbjától, ezzel a nyolcadik helyen ért célba futamában, és a 16. helyen állt egy szám után.

Sajnos a magasugrás sem úgy sikerült, ahogy 28 éves sportolónk eltervezte, bár több hete bokaproblémái miatt nem tudott edzeni erre a számra. 1.74 méteres eredménye a 20. legjobb volt a mezőnyben, két szám után összetettben is a 20. helyen állt.

A délutáni program jobban kezdődött, Xéni súlylökésben 13.78 métert dobott, – a 10. legjobb kísérlet a mezőnyben – ezzel egy helyet lépett előre a pontversenyben.

A nap záró számában, a 200 méteres síkfutásban klubunk kiválósága 24.96-os idővel a hatodik helyen ért célba a második futamban. Xéni négy szám után 3611 ponttal a 19. helyen áll, csütörtökön a távolugrással, a gerelyhajítással és a 800 méterrel folytatódik a verseny.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!