Atlétika
Kulunics Vince

Atlétika: Krizsán Xénia már előre tekint (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.08.09 Frissítve: 2021.08.09 Atlétika

Xéni tanult a Tokióban történtekből.

Vasárnap hazatért Tokióból klubunk országos csúcstartó többpróbázója, Krizsán Xénia is. 28 éves atlétánk – aki 13. lett az olimpián – nem számított rá, hogy ilyen sokan várják majd.

– Nagyon meglepődtem, hogy ennyien itt voltak a családtagok közül, elképesztően jól esett és nagyon feldobott. Már nagyon vártam, hogy újra Budapesten legyek, picit unatkoztam is a repülőn.

Xéni azt is elárulta kezd megbékélni Japánban nyújtott teljesítményével.

– Hosszú volt az a három hét, amit kint töltöttünk, de picit már jobban értékelem ezt a 13. helyet, mint ott a verseny után. A 800 némi löketet adott, hogy oda lehet érni a legjobbak közé, és tudom, az egyéni csúcsommal dobogóra állhattam volna. Azért fogok küzdeni, hogy ez egyszer sikerüljön – akár 2023-ban a budapesti világbajnokságon, vagy esetleg a párizsi olimpián 2024-ben. Edzőmmel, Szabó Dezsővel már azon agyalunk, hogy fog alakulni a következő ciklus számunkra. Jövőre lesz világbajnokság és Európa-bajnokság is, utána jön a hazai vb, majd a párizsi ötkarikás játékok. Szeretném bizonyítani, hogy a legfontosabb versenyeken is alkalmas vagyok a jó szereplésre.

A Xénivel készült teljes interjúnkat klubunk Facebook-oldalán nézhetik meg hamarosan!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!