Atlétika
Jankovics Dániel

Atlétika: Krizsán Xénia az év női atlétája, Szabó Dezső az év edzője

Publikálva: 2023.11.21 Frissítve: 2023.11.22 Atlétika

Az idény legjobbjait díjazta a Magyar Atlétika Szövetség.

A Testnevelési Egyetem adott otthont a Magyar Atlétikai Szövetség év végi gálájának, ahol az esztendő legjobb atlétáit díjazták. Deutsch Péter, a a szövetség vezérigazgatója, klubunk ügyvezető elnöke úgy látja, a 2023-as szezon sporttörténelminek mondható.

– A magyar atléta-válogatottat sikeresen felkészítettük a hazai rendezésű világbajnokságra, ez nyilván pozitívan hatott  a teljes sportágra. A 2023-as szezon a jövőről is szólt, mert a világversennyel gyakorlatilag további két olimpiai ciklus alapjait raktuk le. Mindezek fényében nagyobb figyelmet kap az idei gála, és a díjazottak névsora.

Egyesületünk kiválóságát, Krizsán Xéniát választották az év legjobb női atlétájának, miután Xéni csodálatos teljesítménnyel negyedik lett hétpróbában a budapesti világbajnokságon, ráadásul komoly lépést tett a párizsi olimpia felé. Edzője, Szabó Dezső lett az év trénere, Németh Zsolt és Németh László mellett. Dezső nemcsak Xéni, hanem Nemes Rita felkészítéséért is felelős, utóbbi az előkelő tizedik helyen zárt a világbajnokságon. 

Forrás, borítókép: Magyar Atlétika Szövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!