Atlétika
Krizsán Xénia

Atlétika: Krizsán Xénia a szabadtéri világversenyekre fókuszál

Publikálva: 2021.12.13 Frissítve: 2021.12.13 Atlétika

Klubunk olimpikonjával, Krizsán Xéniával beszélgettünk, aki az utóbbi három hétben Spanyolországban készült a 2022-es évre.

Az MTK Budapest 28 éves többpróbázója dr. Nguyen Anasztáziával, Almási Olivérrel, valamint a DVTK atlétájával, Nemes Ritával kezdte meg a felkészülést a következő évre – természetesen klubunk edzőjével, Szabó Dezsővel. Xéni elmondta, remek körülmények között töltötték az elmúlt heteket. 

Rendkívül szép helyen voltunk, a hotelhez és a pályához is közel volt az óceánpart, tehát többször ki tudtunk menni picit kikapcsolni – kezdte a tokiói olimpián 13. helyezett atléta. – Nagyon hasznos edzőtáboron vagyunk túl, mindig jó ilyenkor melegebb éghajlaton készülni. Az időjárásra sem lehetett panasz, a három hét alatt mindössze egyszer esett az eső, ráadásul az edzéskörülmények is jók voltak, bár rengetegen voltak a pályán. Sokan ilyenkor Dél-Afrikában készülnek, de a járvány miatt többen Tenerifét választották. Szerencsére így is mindent meg tudtunk csinálni, amit elterveztünk, megérte kimenni.

A 28 éves sportoló azt is elárulta, idén valószínűleg nem indul fedettpályás megmérettetéseken, hogy a nyári szabadtéri világversenyeken minél jobb eredményeket érjen el.

Az alapozás legelején járok, mivel fedettpályás versenyeken nem indulok ebben az idényben. Sokszor megsérültem a téli szezon alatt, ezért úgy döntöttünk, kihagyjuk ezúttal, és hosszabb felkészülést tervezünk a szabadtéri periódusra. Remélhetőleg beválik, mert jövőre a világbajnokság és az Európa-bajnokság is nagyon fontos lesz. Technikai számokat egyáltalán nem gyakoroltunk, inkább az alapkészségeket próbáltuk fejleszteni. Rengeteg erősítés és futás volt a programban.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!