Kézilabda
Andróczki Flóra

Atlétika: Krizsán Xénia a 13. helyen zárt az olimpián (VIDEÓ)

Publikálva: 2021.08.05 Frissítve: 2021.08.05 Atlétika

800 méteres győzelmének és gerelyhajításának köszönhetően hat helyet javított az első naphoz képest.

Klubunk atlétája, Krizsán Xénia a szerdai nap után a 19. helyen állt hétpróbában a tokiói ötkarikás játékokon. A csütörtöki első próba a távolugrás volt: Xéni elmaradt egyéni csúcsától, 5.88 méteres ugrása a 20. legjobb eredmény volt a mezőnyben, ezzel összetettben is a 20. helyre esett vissza.

Ezt követően gerelyhajításban sikerült javítania: 50.59 méterre repítette a szert, ami az ötödik legjobb eredmény volt a mezőnyben, ezzel a 28 éves sportoló a 15. helyre ugrott fel összetettben.

Xéni az utolsó számban, a 800 méteren az első futamban kapott helyet, és azonnal a mezőny elejére állt. Atlétánkat 200 méterrel a vége előtt lengyel vetélytársa megelőzte, ám Xéni óriási hajrával, 2:07.65-ös idővel megnyerte a futamot, ezzel megközelítette egyéni csúcsát. Az eredmény – amelynél a második futamban sem értek el jobbat – 999 pontot ért, így összesen 6295 ponttal zárt egyesületünk kiválósága, ami a 13. helyre volt elég.

Az olimpiai bajnok a belga Nafissatou Thiam lett 6791 ponttal, az ezüstöt a holland Anouk Vetter (6689) nyerte, míg a bronz honfitársáé, Emma Oosterwegelé (6590) lett.  

– A két nap stressze volt ebben a 800-ban – mondta az M4 Sportnak versenye végén Krizsán Xénia, hozzátéve, hogy nagyon nehéz viadalon van túl, de már nem akar sírni a gyengébb szereplés miatt. – Egyik pofon után kaptam a másikat, és a magamban felépített hitet és önbizalmat mára teljesen elveszítettem. Sokszor éreztem verseny közben, hogy fel akarom adni és itt hagyni a stadiont, de végül küzdöttem ezért a 13. helyért.

Xéni azt is megjegyezte, hogy sokat lehet tanulni ebből a két napból, és nagyon bízik benne, hogy majd a harmadik olimpiája, a párizsi jól fog sikerülni.

Fotó: AFP

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!