Atlétika
Szabó Beatrix

Atlétika: Kováts Fanni arany-, Rákos Bettina bronzérmet szerzett az utánpótlás országos bajnokságon

Publikálva: 2021.02.27 Frissítve: 2021.02.27 Atlétika

Rúdugróink révén két érmet szereztünk az első napon.

Egyesületünk szempontjából a női rúdugrással kezdődött az U20-as és U18-as atlétikai magyar bajnokság első napja. A junior női mezőnyben Rákos Bettinának és Hornácsik Grétának szurkolhattunk. Sajnos utóbbinak nem volt érvényes ugrása, ám Bettina 3.42-vel a bronzérmet szerezte meg Garamvölgyi Petra (3.92) és Borhy Anna Mária (3.62) mögött.

Ezután a 60 méter következett: a férfiak ifjúsági mezőnyében Németh Ádám 7.37-es egyéni csúccsal megnyerte a „B” döntőt, így összességében a 9. lett, míg a junioroknál Sebastian Pena 7.39-cel 8. lett a kisdöntőben, ezzel a 16. helyen zárt.

Az ifi lányok között Weiner Anna jutott be a „B” döntőbe, ahol 8.21-es egyéni csúcsot futva a 3. helyen ért célba, ami összesítésben a 11. helyre volt elég.

A sprinterek után az ifjúsági rúdugróké volt a főszerep. Kováts Fanni fantasztikus napot fogott ki, 3.72 méteres egyéni csúcsának köszönhetően nem talált legyőzőre. Klubtársa, Hornácsik Lili is egyéni csúcsot ért el, 3.52 méteres rekordjával épphogy lemaradt a dobogóról, negyedik helyen zárt. Az ezüstérem Ballai Júliáét illette, míg a harmadik Erős Eszter lett, mindketten 3.62 métert értek el. 

A részletes eredménysor ITT található.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!