Atlétika
Szabó Beatrix

Atlétika: két MTK-s is az év sportolói között!

Publikálva: 2021.12.16 Frissítve: 2021.12.15 Atlétika

A Magyar Atlétikai Szövetség elnöksége idén is megválasztotta az év atlétáit és az év edzőjét. A díjat a szövetség 1964 óta minden évben odaítéli az adott esztendő legeredményesebb versenyzőinek mesterének.

Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke így nyilatkozott az év atlétái díjazottak megválasztásáról:

– Büszkék vagyunk rá, hogy idén is kiemelkedő eredmények születtek az atlétikában, és jó szívvel adjuk át az elismeréseket a díjazottaknak. Többször is hallhattuk a magyar himnuszt az U23-as Európa bajnokságon és magyar atléta állt a dobogó legfelső fokán a legendás Götzis-i többpróbaviadalon. Meglepetéssel teli boldogságot okoztak fiataljaink az U20-as világbajnokságon is, ahol több dobogós helyezést értek el. Bennük van a jövő, látszik, hogy a 2023-as hazai rendezésű világbajnokságra készülő magyar atlétika szakmai programjai működnek, és kezd színpadra lépni az új generáció, akik reményeink szerint még sok büszkeségre adnak okot a sportok királynője, az atlétika szerelmeseinek és az egész országnak. Gratulálok az év atlétája díjazottaknak és sok sikert kívánok minden versenyzőnknek a rendkívül izgalmas és ígéretes 2022-es esztendőre.

Az év női atlétája Krizsán Xénia, klubunk többpróbázója lett, aki a fedettpályás Európa-bajnokságon, Torunban egyéni csúccsal bronzérmet szerzett ötpróbában. Szabó Dezső tanítványa aranyérmes lett a többpróbázók egyik legnevesebb szabadtéri versenyén Götzisben, ahol felállította a versenyszám új országos csúcsát, továbbá a hét versenyszámból négyben egyéni csúcsot ért el. A világ toplista 6., az európai 3. helyén áll. 

Az év junior férfi atlétája szintén az egyesületünkből került ki, Nagy Marcell, rúdugró. A Szabóné Molnár Krisztina által felkészített fiatal az U20 Európa-bajnokságon a bravúros 5. helyen végzett, felnőtt magyar bajnok és 8. az U20-as európai ranglistán. 

Forrás: a Magyar Atlétikai Szövetség honlapja

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!