Atlétika
Krizsán Xénia

Atlétika: Javier Sotomayor a Lantosra látogatott (GALÉRIA)

Publikálva: 2024.01.10 Frissítve: 2024.01.09 Atlétika

A magasugrás világcsúcstartója a Lantos Mihály Sportközpontban töltötte a délutánt atlétikai szakosztályunk tagjaival.

– Mindig jól érzem magam Magyarországon – mondta boldogan az atlétikacsarnokunkba látogató Javier Sotomayor. Nemcsak az eredmények miatt, hanem mert szeretem az országot. Budapesten is mindig jó volt versenyezni, de a salgótarjáni ugrógálára is szívesen jöttem.  A 2023-as nyári világbajnokság is minden szempontból nagyszerű volt, de ami a leginkább feltűnt az az, hogy a közönség mennyire aktív volt és mennyire sokat hozzátett a jó hangulathoz.

A magasugró a csarnokban a jelenleg is érvényben lévő, 2.45 méteres szabadtéri világcsúcsmagasságra állított léc alatt ülve arról is beszélt, milyen felnézni az általa tartott rekordra, és meddig lehet érvényben.

– Amikor még aktív voltam, nem azt mondom, hogy alacsonynak tűnt, de mindig átugorhatónak gondoltam. Ma már túlzottan magasnak tűnik. Egyszer biztos megdöntik a rekordomat, bár nincs ötletem most, ki lehet az. Mutaz Barshimnak már voltak rá ígéretes kísérletei, akkor nagyon szorosan figyeltem a versenyeket. Nem mondom, hogy szomorú leszek, ha megdől, de biztos érzékenyen fog érinteni. Tulajdonképpen 35 éve várok arra, hogy valaki tulszárnyalja.  

Sotomayor azt is megjegyezte, sportolóink remek körülmények között készülhetnek a Lantos Mihály Sportközpontban.

– Különösen az ugróknak nagyon hasznos ez a csarnok, hiszen tökéletesen tudnak edzeni akár télen is, ami sokat segíthet a jobb eredmények elérésében.

Zárásként a valaha volt legjobb magasugró a fiatal atlétáknak is üzent.

– Minden sportolónak azt mondom, nagyon fontos, hogy szeressék, amit csinálnak. Elengedhetetlen, hogy teljesen átadják a sportnak magukat, lelkesen, fegyelmezetten csinálják, és a cél érdekében mindent képesek legyenek megtenni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!