Atlétika
Nagy Marcell

Atlétika: Jancsik Martin az U18-as európai ranglista második helyére repítette magát

Publikálva: 2021.04.27 Frissítve: 2021.04.27 Atlétika

Klubunk 17 éves gerelyhajítója, Jancsik Martin a Gödöllőn elért remek egyéni csúcsának köszönhetően az U18-as korosztály európai és világranglistáján is az élmezőnybe került.

Az MTK Budapest 17 éves gerelyhajítója, Jancsik Martin vasárnap, a gödöllői felkészülési versenyen remek egyéni csúccsal zárt a korosztálya második helyén. Fiatal sportolónk a 700 grammos szerrel 69.43 métert dobott, és ez majdnem négy méterrel jobb, mint a tavaly szeptemberben, Vácott elért 65.61 méteres korábbi egyéni rekordja. Bár ezt legutóbb már az első kísérletével is túlszárnyalta (66.81), a „nagy dobás” másodikra jött.

Martin az idén a második versenyén dobott a 700 grammos gerellyel Gödöllőn, és hogy igencsak megkezdte a formába lendülést, mi sem jelzi jobban, minthogy a nagyjából egy hónappal korábbi téli dobóbajnokságon még a 60 métert is nehezen érte el.

A mostani 69.43 méter nemzetközi szinten is jó eredmény. Olyannyira, hogy ígéretünk jelenleg az U18-as európai ranglistán a második helyen áll legnagyobb hazai riválisa, a vasárnap 75.87 métert repítő FTC-s Herczeg György mögött.

De a korosztályban eddig a világon sem sokan tudtak jobb eredményeket felmutatni a magyar fiúknál. Martin az ifjúsági világranglistán az ötödik. Persze, még a szezon elején járunk, viszont összehasonlításképpen, ha a tavalyi európai ranglistát nézzük, ez az eredmény már az előkelő tizenkettedik helyet jelentette volna az összegzéskor.

És ami talán a legnagyobb szívfájdalom… Atlétánk ezzel a dobással teljesítette az eredetileg Rietiben kiírt U18-as Európa-bajnokság 67 méternél meghúzott kvalifikációs szintjét, ám egy ideje már tudjuk, a járványhelyzetre hivatkozva a tavalyi év után, az idén sem rendezik meg az ifjúsági kontinensviadalt.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!