Kézilabda
Kobela Tamara

Atlétika: így látta Naszti a világbajnokságot (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2022.03.21 Frissítve: 2022.03.21 Atlétika

Távolugrónk 13. helyen végzett Belgrádban.

A magyar csapatból utolsóként a távolugró Nguyen Anasztázia versenyét rendezték meg a belgrádi fedettpályás világbajnokságon, aki szépen helyt állt távolugrásban. A vasárnap esti, utolsó programban olyan világklasszisokat láthattunk a Stark Arénában, mint Grant Holloway, Jakob Ingebrigtsen és Armand Duplantis.

A magyar csapatból utolsóként Nguyen Anasztáziát láthattuk a szerb fővárosban pályára lépni. A 29 éves atléta tízedikként ugorhatott távolugrásban és a 13. helyen zárt.

Az MTK Budapest kiválóságának a legnagyobb eredménye a második sorozathoz volt köthető, amikor 6,39 méterre ugrott.

Ide nehezebb volt kijutni erre a világbajnokságra, mint ott helyezést elérni. Sajnálom, hogy most ez a 6,39 méter körüli ugrás volt a vége a teljesítményemnek. A 8-as döntőhöz azért elég jó eredmények kellettek, korábban ennél gyengébb eredmények is elegek voltak hozzá.

Nagyjából két hete már versenyeztem itt, így meg tudtam szokni azt, hogy ez egy épített pálya. Engem nem zavart, hogy kicsit dobogott, de tény, hogy ehhez kell egy kis idő, amíg ráérez az ember” – értékelt a magyar atléta.

„Mi később kezdtük a felkészülést az olimpia miatt, kaptunk hosszabb pihenőt, így a versenyzést is később kezdtük. Két nap pihenés vár rám, aztán el is indul a felkészülés a szabadtérre – mondta Nguyen Anasztázia, aki sok más atlétához hasonlóan a müncheni Európa-bajnokságot tűzte ki maga elé célversenynek.

Forrás: atletika.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!