Atlétika
Nemes Rita

Atlétika: hazai sikerek az MTK Budapest ugróversenyén (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.02.18 Frissítve: 2022.02.18 Atlétika

Idei legjobb eredmények és egyéni csúcsok is születtek pénteken az MTK Budapest Lantos Mihály Sportközpontban rendezett ugróversenyén.

Pénteken a Lantos Mihály Sportközpont adott otthont az MTK Budapest ugróversenyének, melyen a női és férfi magas-, valamint az U14-es és U16-os leány rúdugrók mérték össze a tudásukat.

Korosztályos versenyzőkkel természetesen a magasugrómezőnyökben is találkozhattunk, és a nők között az MTK Budapest két kiválóságán, Szabó Barbarán és Renner Lucán kívül minden induló ebbe a kategóriába tartozott. Ennek megfelelően a nap nem is a kiélezett versenyzésről szólt, sokkal inkább az aktuális formáról kapott visszajelzés került előtérbe.

A legjobb eredményt végül Szabó Barbara érte el, aki 1.75 méteren szállt be, majd elsőre teljesítette a 1.81-et is, a 1.84-re tett próbálkozásai azonban már nem jártak sikerrel. A második Renner Luca lett, aki az idén először jutott túl a 1.78 méteren, míg a harmadik helyen az Ikarus BSE ígérete, Papp Zsófia Edina zárt  1.60 méterrel.

A férfiak küzdelme izgalmasabban alakult. Az MTK-t erősítő Jankovics Dániel ezúttal 2.08-ig jutott, a 2.12 háromszor is kifogott rajta. Teljesítménye a második helyre volt elegendő, hiszen a debreceniek fiatalja, Török Gergely nagyszerűen szerepelt, és 2.16 egyéni legjobbal zárt az élen. A harmadik hely Agárdi Péternek (2.04, BHSE) jutott. Egyesületünk másik indulója, Zelena Zalán 1.90 méterrel a hetedik helyet érdemelte ki.

A napot indító leány rúdugróversenyt Szabó Vivien dicséretes, 3.12 méteres egyéni csúccsal nyerte meg. Az MTK-reménységnek első kísérletére sikerült a rekordjavítás. Mondhatni, U14-esként ő lett az összetett győztes, ugyanis az U16-osok különviadalában klubunk egy másik növendéke, Zámbor Réka bizonyult a legjobbnak 2.82 méterrel.

Az U14-esek között Lasztaméry Anna (3.02, Viadukt SE) és Ábrahám Zita (2.82, MATE-GEAC), az U16-os mezőnyben Lebics Orsolya (2.82, Viadukt SE), valamint Nyári Virág (2.72, MATE-GEAC) végzett a második, illetve harmadik helyen. Klubunkból továbbá elismerés jár Szitt Fruzsinának, aki 2.42 méteres egyéni csúcsával jelezte, hogy egyre magasabbra vágyik.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!