Kézilabda
Farkas Johanna

Atlétika: ha Nagy Marcell nem a magasban, akkor két lábbal a földön jár (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2022.04.30 Frissítve: 2022.04.30 Atlétika

Az MTK Budapest többszörös felnőttbajnok rúdugrója, Nagy Marcell hasznos portugáliai edzőtábor után vág neki az érettséginek, majd a szabadtéri szezonnak.

Több magyar kiváló atléta társaságában kéthetes portugáliai edzőtáborban vett részt az MTK Budapest 19 éves rúdugrója, Nagy Marcell, aki pénteken utazott haza Santo Antónióból.

– Nagyon jól sikerült a kint töltött idő – mondja Szabóné Molnár Krisztina tanítványa. – Nekem ez volt az első külföldi edzőtáborom, és élveztem, hogy nem a megszokott helyszínen készülünk. Az első héten esősebbek, szelesebbek voltak a napok, aztán már semmilyen panaszunk nem lehetett az időjárásra. Heti két-három alkalommal végeztem ugróedzést. A fizikális felkészülés mellett egyre inkább hangsúlyt fektetünk a technikai dolgokra, így az ugrásokat már hosszabb nekifutásból is gyakoroljuk.

Bár az U20-as Eb-ötödik Nagy Marcell még csak a jövő héten fog érettségizni, szabadtéren már kétszeres, fedett pályán pedig háromszoros magyar felnőttbajnoknak mondhatja magát.

A legutóbbi benti szezonja is remekül sikerült. Mindjárt az első versenyén óriásit javított az egyéni csúcsán, amely most már 5.36 méter. (Ez a magasság az elmúlt 26 év szabadtéri ob-jain 2006 kivételével minden alkalommal első helyet ért volna – hívta fel akkor a figyelmet az érdekességre a hazai szövetség honlapja.) Ettől a teljesítménytől azonban a sokra hivatott sportoló nem „száll el”, hanem igyekszik reálisan látni a közeljövőjét.

– Meglepődtem, hogy az első versenyen sikerült egyéni rekordot javítanom, mert korábban az országos bajnokságokon tudtam a legjobban teljesíteni. Remélem, hogy szabadtéren is képes leszek majd tartani ezt a formát, és folyamatos marad a fejlődésem. Elsőéves U23-as vagyok, és ennek a korosztálynak az idén nincs külön világeseménye. A felnőtt Európa-bajnokságra való kijutást természetesen megcélzom, de 5.75 méter a kvalifikációs szint, amely most elég magasnak tűnik a számomra – tehát nem csak pár centi a különbség. Az idei nagy megméretésem így várhatóan az érettségi marad, amelyre magabiztosan megyek. Az edzőtábor szabad óráiban igyekeztem ismételni a tananyagokat. A nyáron pedig tovább javítanám a technikámat, és azzal együtt az egyéni csúcsomat.

(Forrás: utanpotlassport.hu)

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!