Atlétika
Krizsán Xénia

Atlétika: ezüstérmes az U18-as női váltónk

Publikálva: 2023.05.07 Frissítve: 2023.05.07 Atlétika

U18-as női csapatunk a dobogó második fokára állhatott fel a váltófutó magyar bajnokságon.

Vasárnap az UTE Atlétikai Stadionjában rendezték az idei váltófutó magyar bajnokságot, melyen ezúttal egyesületünk is elindult. U14-es 4X75-ös fiú váltónk (Horváth Zétény, Kaldau Sebestyén, Kuluncsis Vince, Bernei Balázs) a negyedik helyen jutott be az előfutamból a döntőbe, ahol a hetedik helyen ért célba.


A leány stafétánk (Szél Zsófia, Dudás Petra, Sándor Eszter, Vas Mira) hatodik lett az előfutamban, így nem jutott tovább.

Az U16-os fiú „A” váltónk (Karkiss Gergely, Grnák Károly, Szécsi Móric, Varga Iván) a negyedik helyen került a fináléba, ott pedig a hetedik pozícióban ért célba. A Kovács-Gablini Bendegúz, Téglás Zsombor, Konta Szabolcs, Weiner Áron összeállítású „B” csapatunk nem került döntőbe, miután az ötödik helyen végzett az előfutamban. Ugyanebben a korosztályban a lány négyesünk (Boutros Zoé, Csizmazia Luca, Nyulas Kincső, Szommer Vivien) hatodik lett a selejtezőben, ezzel nem jutott be a legjobb nyolc közé.

Szentgyörgyi Zita, Menner Olívia, Nyitrai Luca, Szűcs Imola összeállítású női U18-as váltónk 4X100 méteren megnyerte az előfutamát, majd a döntőben 48.75-ös idővel a TSC-Geotech mögött a második helyen ért célba, így ezüstérmet szerzett.


 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!