Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Atlétika: ez történt az első nap (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.06.24 Frissítve: 2022.06.24 Atlétika

A hétvégén hazai környezetben zajlik a 127. atlétikai magyar bajnokság.

Érmes reményekkel vártuk, hogy megkezdődjön – a Lantos Mihály Sportközpontban – a péntektől vasárnapig tartó 127. atlétikai országos bajnokság. Az első napon inkább a selejtezők szerepeltek a programban, így a csillogó medálok megszerzését inkább a szombatra és vasárnapra várjuk.

A rúdugrással vette kezdetét a verseny, ahol mind a férfi, mind a női oldalon érdekeltek voltunk. Mindkét mezőnyben selejtezőt tartottak, melyet pozitívan zártunk. Nagy Marcell könnyedén, 4.50 méteres eredménnyel holtversenyben második legjobb ugrással jutott a fináléba, míg a női vonalon Kováts Fanni Virág negyedik pozícióból, Petry Alexandra pedig a nyolcadik helyről kvalifikálta magát a szombat délutáni döntőbe.

Ezt követően 100 méteren a nőknél három előfutamot, míg a férfiaknál ötöt bonyolítottak, a szabály értelmében a futamok győzteseinek nem kell az időeredményükkel foglalkozni, ők alapból bejutnak a döntőbe, míg a többiek idejét összevetik a többi futamban indult sportolókéval. Kuti Nikolett futamában hatodik lett, 13.11 másodperccel, sajnos ez nem volt elegendő a fináléhoz. A férfiaknál a harmadik futamban Sebastian Penáért, a negyedikben Sárközi Dominikért, az ötödikben pedig Németh Ádámért és Vágvölgyi Csabáért izgulhattunk. Sajnos egyik versenyzőnknek sem sikerült a cél, vagyis a döntőbe kerülés.

A sort magasugrónk, Jankovics Dániel folytatta, aki harcba szállt a selejtezőben. Nyolcan – köztük Dani – 2.04 méteres ugrással kerültek a fináléba. 

Női 400 méteren két futamot indítottak, a másodikban indult egyetlen kék-fehér versenyzőnk, Erdei Tamara, aki futamában második lett, az itt elért 55.79 másodperces eredménnyel bejutott a döntőbe. Női hármasugrásban Szabó Beatrix és Marosi Viktória küzdött meg a legjobbak közé kerülésért. Közülük csak Szabó Beatrix (11.68) tudta elérni a finálés szereplést, ugyanis Marosi Viktória háromszori próbálkozás után sem tudott érvényes ugrást bemutatni. 

Folytatás szombaton 11:45-kor. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!