Kézilabda
Poczetnyik Luca

Atlétika: Európa-bajnoki indulásra vágyik

Publikálva: 2021.03.03 Frissítve: 2021.03.02 Atlétika

Fiatal tehetségünket, Jancsik Martint faggattuk idei első versenyéről és az utóbbi hetekről.

Klubunk dobóatlétája 16.54 méteres egyéni csúccsal nyerte – hétvégén – a súlylökést az U18-asok mezőnyében, a fedettpályás atlétikai országos bajnokságon. A fiatal sportoló elárulta, minek köszönheti a vasárnapi sikert.

– Az alapozás és erősítés rendkívül jól sikerült, nagyon sokat edzettünk. Ugyan a gerelyhajítás a fő számom, a súlylökés nagyszerű kiegészítésként szolgál. A gerely mellett ilyen jellegű edzéseink is vannak, ami sokat segített abban, hogy elérjem ezt az eredményt.

Pedig az előzetes várakozásai alapján nem számított rá, hogy aranyéremmel jöhet haza a BOK-csarnokból.

– Alapvetően az egyéni csúcsért mentem, a dobogóban reménykedtem, de nem gondoltam a viadal előtt arra, hogy nyerhetek is. 2021-ben ez volt a legelső versenyem, inkább a gerelyhajításra készülünk, ezért a téli időszakban kevés az éles szituáció. Ilyen szempontból bravúrnak mondható a bajnoki cím.

Martin azt is elmondta, mikor láthatjuk először fő számában.

– Szombaton lesz a téli dobó magyar bajnokság, gerelyhajításban ott fogok szerepelni először. A felnőttek között mindenképpen az egyéni csúcs a cél, illetve az, hogy bekerüljek a legjobb nyolc közé.

A 17 éves atléta – aki mindössze néhány hete került át egyesületünkbe – arról is szót ejtett, milyen az élet kék-fehérben.

– Február elején igazoltam az MTK Budapestbe, de már előtte is Magyari Zoltánnal készültem, tehát ez nem jelentett újdonságot. A gerelyhajítók számára nagyon fontos, hogy a klub rendelkezik dobófallal, ami megkönnyíti a téli felkészülést. Mivel eddig is Zolival dolgoztam, kézenfekvő volt, hogy átjöjjek a klubba. A társaság is ismerős, hiszen a testvérem, Jancsik Tamás is itt sportol pár éve, ezért nem igazán kellett szokni a légkört. Természetesen a bátyámmal megvan az egészséges rivalizálás, hiszen ő maga is gerelyhajító. Rendkívül jó a csapat, és kiváló hangulatúak az edzések.

Zárásként Martin elmesélte, mik a nyári céljai.

– Jó lenne gerelyhajításban és súlylökésben is dobogóra kerülni az országos bajnokságon, illetve szeretnék kijutni az ifjúsági Európa-bajnokságra – mindkét számban.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!