Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Atlétika: dr. Nguyen Anasztázia egy arany és egy ezüstérmet szerzett (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2022.02.26 Frissítve: 2022.02.27 Atlétika

Arany-, ezüst- és bronzérem is jutott klubunk atlétáinak az országos bajnokság első napján.

Hétvégén Nyíregyházán rendezik a fedettpályás atlétikai magyar bajnokságot. Klubunk szemszögéből jól kezdődött a verseny, hiszen dr. Nguyen Anasztázia futamgyőztesként jutott be a 60 méter fináléjába, ahol 7.42-es idővel elsőként ért célba, ezzel begyűjtötte az aranyérmet Takács Boglárka (7.47) és Kéri Bettina (7.57) előtt. A férfiak mezőnyében Vágvölgyi Csaba 7.25-tel hatodik lett futamában, így nem jutott a döntőbe.

Ezt követően női rúdugrásban is érmet szereztünk: Kováts Fanni 3.80 méteres egyéni csúcsbeállításának köszönhetően a dobogó harmadik fokára állhatott föl Klekner Hanga (4.20) és Garamvölgyi Petra (3.90) mögött. Petry Alexandra 3.50 méterrel a hatodik helyen zárt.

Dr. Nguyen Anasztázia ezután második érmét is megszerezte: távolugrásban 6.37 méterrel ezüstérmes lett, mindössze öt centiméterrel lemaradva Farkas Petra mögött. A bronzérem Lesti Diánáé (6.15) lett, Endrész Klaudia (5.91) a negyedik lett, míg Bartha Lilla 5.19 méterrel a tizedik helyen zárt.

Női 400 méteren Mátó Sára 55.69-cel idei legjobbját futotta, ezzel a negyedik lett, míg csapattársa, Erdei Tamara 56.74-gyel holtversenyben az ötödik helyen végzett.

A nap utolsó MTK-s érdekeltségű száma a férfi magasugrás volt: a címvédőként induló Jankovics Dánielnek ezúttal nem jött ki a lépés, 2.08 méterig jutott, ami a hatodik helyre volt elég, míg Zelena Zalán 1.95-tel 11. lett.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!