Taekwondo
Salim Omar

Atlétika: Az első hat, de akár a bronzérem is meglehet (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2021.07.16 Frissítve: 2021.07.16 Atlétika

Újonnan elképesztő eredményekkel előrukkoló, valamint idén még nem versenyző vetélytársak várnak klubunk többpróbázójára, Krizsán Xéniára az olimpián.

Az MTK Budapest kiválósága a világranglista negyedik helyezettjeként utazik az ötkarikás játékokra, mégis nehéz megjósolni, mire lehet képes Tokióban.

Fedettpályás Európa-bajnoki bronzérmesünket sokan az első hat helyezett közé várják, sőt, a bronzérem megszerzésére is esélyes lehet, ám ez nem lesz egyszerű. 2019 világbajnoka, a brit Katarina-Johnson Thompson, illetve az olimpiai bajnoki címvédő, Nafissatou Thiam még nem versenyzett, így lehetetlen megmondani, mire lesznek képesek.

Rajtuk kívül három amerikai többpróbázó is megmutatta a válogatón, kiváló eredményre képes. Annie Kunz 6703, Kendell Williams 6683, míg Erica Bougard 6667 ponttal zárta a versenyt, ezzel kibérelték a világranglista első három helyét. Egyesületünk atlétája mögöttük 6651 ponttal foglalja el a negyedik pozíciót.

Ha Tokióban újra összejön két olyan, szinte tökéletes versenynapom, mint Götzisben, amikor 100 gáton, súlylökésben, 200 méteren és távolugrásban is sikerült megdönteni az egyéni legjobbamat, akkor újabb országos rekorddöntés is összejöhet, és azzal tényleg be lehet kerülni az első hat közé. Magasabbra azért nem állítom a mércét, mert idén már másodszor is fájdogál kicsit a bokám, de csak akkor, ha a magasugrásban erősen kitámasztok, és nem jó szögben rugaszkodok el. Nem aggódom, mert háromféle kezelést is kapok, de a gyógytorna is érezteti a hatását – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Krizsán Xénia.  

Xéni az erősségének és a biztos pontjának jelenleg a 800 métert és a 100 gátat tartja, de úgy gondolja, hogy a szólítás napjáig minden a helyére kerül, és kiegyensúlyozott formában veheti fel a versenyt a hétpróba legjobbjaival.

Nemcsak a fizikai felkészülésemre és a technikám csiszolására helyezem a hangsúlyt, hanem arra is, hogy Tokióban mentálisan is kihegyezett Krizsán Xénia küzdhessen meg a riválisaival. Sok támogatást kapok a családomtól, ők a lelki támaszom, de a klubom segítségéért is hálás lehetek. Mindenkinek, persze magamnak is szeretnék örömöt okozni a második olimpiámon – hangsúlyozta Xéni.

Forrás: SzPress Sporthírszolgálat

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!