Tenisz
Fucsovics Márton

Atlétika: Almási Olivér az elérhetetlent hajtja az elérhetőért (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2022.10.23 Frissítve: 2022.10.23 Atlétika

A 110 méteres gátfutás U23-as hazai bajnoka, Almási Olivér az idén hajszál híján elérte a kitűzött céljait; az MTK Budapest fiatalja jövőre a korosztály Európa-bajnokságán is bizonyíthat.

Az idén 110 méteres gátfutásban megnyerte az U23-as magyar bajnokságot, és a felnőttek országos bajnokságán is az előkelő negyedik helyen zárt. A 20 éves Almási Olivér utóbbi viadal elődöntőjében az egyéni csúcsát 14.20 másodpercre faragta, de még így is akad benne némi hiányérzet, hiszen elmaradt az év elején általa kitűzött kerek 14 másodperctől. Persze, ez még csak az első esztendeje volt a korosztályban az MTK Budapestben Szabó Dezső által edzett atlétának.

– Picit bánt, hogy két tizeddel elmaradtam a célomtól, és miután fedettpályás hatvan gáton harmadik lettem a felnőtt országos bajnokságon, szabadtéren is szerettem volna dobogóra állni, de csupán a negyedik helyet sikerült megcsípnem. Összességében azonban mégsem panaszkodhatom, mert ebben az évben váltottam felnőtt gátmagasságra, és ez most a próba időszaka volt, amelyből azért igyekeztem kihozni a legtöbbet. Ezzel együtt mertem nagyot álmodni, és annak is örülök, hogy fedett pályán is közel kerültem ahhoz az időeredményhez, amelyhez szerettem volna.

Érdekesség, hogy Almási fedettpályás 60 méter gáton hetes számmal kezdődő időt képzelt el magának, ott attól egyetlen századra, kereken 8 másodpercnél állt meg, majd szabadtéren az U23-as országos bajnokságon megint egy századra közelítette az egyéni rekordját, a sort pedig ő folytatja azzal az emlékkel, hogy:

–  Tavaly a fedettpályás U20-as országos csúcshoz is egyetlen század kellett volna. Úgy tűnik, ebből a szempontból a sors nem mindig kegyes velem. De jövőre a mostani célok megmaradnak. Bent nyolc, kint pedig tizennégy másodperc alá szeretnék kerülni. A 2023-as fő versenyemnek az U23-as Európa-bajnokságot tekintem, melyre nemcsak ki szeretnék jutni, hanem ott minél jobban akarok szerepelni.

Jövőre nem mellesleg Budapest atlétikai felnőtt-világbajnokságot rendez…

–  Aszerint a mondás szerint élek, hogy akinek nincsenek elérhetetlen céljai, az még az elérhetőt sem éri el. Jövőre még csak másodéves U23-as leszek, de soha nem mondom, hogy soha. Ha beletalálok valamilyen jó eredménybe vagy ráérzek valamilyen jó mozgásra, akkor semmi sincs kizárva.

(Forrás: utanpotlassport.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!