Atlétika
Magyari Zoltán

Atlétika: a nyugati csoportelődöntőt megnyerve jutottunk a csapatbajnoki döntőbe (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.05.15 Frissítve: 2022.05.16 Atlétika

A második napon is nagyszerűen teljesítettek atlétáink, így első helyen zártuk a nyugati csoportot, és ott leszünk a csapatbajnoki döntőben.

Vasárnap került sor az atlétikai csapatbajnokság nyugati csoportjának második – záró – napjára. Remek pozícióból várhattuk a verseny folytatását, hiszen a szombati nap végén vezettük a ponttáblázatot.

A női rúdugrással kezdődött a versenyszámok sora: itt Kováts Fanni Virág 3.60 méterrel a harmadik helyen zárt. Ezután többpróbázónk, Krizsán Xénia 13.70-nel megnyerte a 100 gátat, míg a férfiak 110 méteres gátfutásában Almási Olivér a nyolcadik helyen végzett.

Ezt követően 800 méteren Répássy Hanna az ötödik leggyorsabb volt, míg a férfiaknál Együd Máté a harmadik helyen ért célba. 200 méteren Erdei Tamara teljesített a legjobban, 25.62-es egyéni csúccsal a negyedik helyen zárt, a férfiaknál Vágvölgyi Csaba Rezső a tizedik lett.

Női hármasugrásban Szabó Beatrix (11.89) harmadik helye is fontos pontokat ért, csak úgy, mint Jankovics Dániel (2.04) második helye magasugrásban. A nap végén 4X400-as férfi váltónk az ötödik leggyorsabbnak bizonyult, így összesen 520,5 pontot szereztünk, ezzel megtartottuk az első helyünket, és simán jutottunk be a csapatbajnoki döntőbe.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!