Taekwondo
Patakfalvy Luca

Át kell menteni a budaörsi formát

Publikálva: 2016.04.20 Frissítve: 2016.04.20 Kézilabda

Horváth Dórával, az MTK Budapest női kézilabdacsapatának átlövőjével beszélgettünk a budaörsi győzelemről, és a Mosonmagyaróvár elleni kilátásokról.

Remekül kezdte a rájátszást az MTK Budapest női kézilabdacsapata: a kék-fehérek 28-17-re nyertek Budaörsön. Nincs azonban sok idejük ünnepelni, újabb nehéz találkozó vár rájuk. Péntek este a Mosonmagyaróvári KC SE látogat az Elektromos Sportcsarnokba. A két együttes őszi mérkőzését a fővárosiak nyerték (24-23), míg Mosonszolnokon döntetlen született (20-20).
Horváth Dóra, az MTK Budapest átlövője is nehéz meccsre számít pénteken, de mindenképpen nyerni szeretne.

– Milyen volt a Budaörs elleni meccs?

– Kicsit talán könnyebb volt, mint vártuk. Nagyon jól összeállt a védekezésünk, ezzel megzavartuk a Budaörsöt, és végül nagyarányú győzelmet tudtunk aratni. 

– A rájátszás másik meccsén következő ellenfeletek, a Mosonmagyaróvár legyőzte a Békéscsabát. Ez milyen hatással lehet a pénteki mérkőzésre?

– Abból a szempontból nem szerencsés, hogy így most a mosonmagyaróváriak valószínűleg önbizalommal telve lépnek pályára ellenünk. Másrészt az akár még jól is jöhet, ha az ellenfeleink körbeverik egymást.

– Milyen mérkőzésre számítasz a Mosonmagyaróvár ellen?

– Nagyon szoros meccsre számítok, mivel az alapszakaszban is két kiegyenlített találkozót vívtunk velük. De mindenképpen győzelmet várok a csapattól, mert jó formában vagyunk, és ha át tudjuk menteni a Budaörs elleni játékunkat, főleg a védekezésünket péntekre, akkor legyőzhetjük a Mosonmagyaróvárt.

– Mire kell odafigyelnetek? Miben kell előrelépnetek a márciusi döntetlenhez képest?

– Akkor nagyon elrontottuk a meccs elejét, ez nem fordulhat elő újra, de a második félidő már jól sikerült, partiban voltunk. A mosonmagyaróváriakat most új impulzus érte Varga József kinevezésével, jobban futnak, a lerohanásokat is mennek, szóval a visszarendeződésre nagyon kell figyelnünk. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!