Kézilabda
Kekezovity Anna

Ártalmatlan fenevadak: MTK Törökbálint - Oroszlányi SE Lions 88-61

Publikálva: 2015.01.11 Frissítve: 2015.01.11

Kitűnő hangulat a lelátókon, elszánt és koncentrált hazai csapat, magabiztos MTK Törökbálint győzelem. Így lehet tömören összefoglalni a szombat esti, Oroszlányi SE Lions elleni mérkőzést. Kiválóan kezdte 2015-öt a hazai pályán továbbra is veretlen MTK.

MTK Törökbálint - Oroszlányi SE Lions  88-61 (27-15, 18-17, 25-15, 18-14)

Törökbálint Sportközpont, 300 néző

A sok évtizedes kosárlabda hagyományokkal rendelkező, egykor a legfelső osztályban vitézkedő és ott ezüstérmet is szerző Oroszlány, nagy és igen aktív szurkolói táborral rendelkezik, és a földrajzi közelség miatt majd' százan el is jöttek Törökbálintra. Le a kalappal előttük, mert még a nagy különbségű MTK vezetésnél is lelkesen drukkoltak csapatuknak. Nem maradtak alul a törökbálintiak sem, mindent megtettek a hazai együttes segítéséért, így fantasztikus hangulatban játszhattak a parkettán a sportolók.

Már az első percekben magához ragadta a vezetést a hazai csapat, öt perc után 6 pontos, az első negyed végén 12 pontos különbséget könyvelhettek el, akiknek ez a dolguk (27-15).

A második játékrészben is az MTK Törökbálint diktálta a tempót, és a játék képe alapján a félidei különbség inkább a vendégek számára volt hízelgő (45-32).

A félidei szünet után aztán végképp eldőlt a mérkőzés, a harmadik negyed közepén húszra nőtt a hazai fór (59-39), és ez még egy kicsit több is lett az etap végére (70-47).

Jakabék helyenként látványos megoldásokkal szórakoztatták a közönséget, aminek persze sokkal inkább a publikum hazai része örült. De azért a látvány nem ment az eredményesség rovására, és végül minden negyedet megnyerve, nagy különbségű, 27 pontos győzelmet aratott az MTK Törökbálint.

Jó volt nézni a játékot, nagyszerűen működött a gépezet. Mindenki tudta mi a dolga, és tette is. Bihari Máté óriásit játszott, 22 pontja mellett kapkodta a lepattanókat is, nem kevesebb, mint 9 támadót szedett, és még négyet a hazai palánk alatt is begyűjtött. Bódi Ferenc ezúttal is klasszishoz méltón produkált, és méltó társa volt a 15 pontig jutó Wehner Zoltán is. Jakab Péter ezúttal is gólerősen, agilisan, kiválóan játszott. Spiriev Olivér igazi motorként diktálta a tempót, szervezte a játékot, és a kiváló védekezés mellett kiosztott 11 gólpasszt is. Baross Kristóf jól végezte a dolgát a statisztikában nem kimutatott fontos játékelemekben, és leszedett 10 lepattanót is. Horváth Kristóf igen sokat fejlődött a védekezés hatékonyságában, a mindössze 16 éves Máriás Gergő pedig többször is megcsillantotta kivételes tehetségét. De a többiek is mind hozzátettek a győzelemhez.

Az alapszakasz első körének zárómérkőzését is hazai pályán játssza gárda, az éllovas Bonyhádot – a mostani fordulóban nem kis meglepetésre – legyőző Győr érkezik.

Szarvas Gábor vezetőedző: – A 2014-es év két utolsó mérkőzése nem úgy alakult számunkra, ahogy szerettük volna. A téli szünetben rendeztük a sorainkat, némileg módosítottunk az edzésprogramunkon, mentálisan visszatértünk a helyes útra. Nagyon jó mérkőzéssel kezdtük az új évet, ahol végig türelmesek, taktikusak, fókuszáltak voltunk. Spiriev Olivér magas színvonalúan kontrollálta a csapatot támadásban, Bihari Máté pedig fantasztikus energiát hozott a kispadról. Örülök, hogy a kihagyása után Máriás Gergely ismét hasznos játékkal tudott szerepelni a rotációban. A szurkolóink előtt le a kalappal, hiszen felvették a versenyt az NB-I/B leglelkesebb drukkerhadával. Nagy élmény volt ilyen hangulatban játszani. Remélem, hogy ezzel a győzelemmel egy hosszú győzelmi szériát kezdtünk meg.

Fotó: MTK Törökbálint archiv - Zádor Péter

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!