Kézilabda
Kekezovity Anna

Aranyos szezon zárult

Publikálva: 2016.06.07 Frissítve: 2016.06.07 Röplabda

Az országos gyermekbajnokság helyosztóival befejeződtek az idei korosztályos bajnokságok döntői. A fiúknál a Szolnoki FRKSI, a lányoknál pedig a házigazda Nyíregyháza szerezte meg az aranyérmet, ez pedig egyben azt jelenti, hogy abban a négy korosztályban, ahol hatos döntőt rendeztek (OGYB, OSB, OIB, OJB), minden bajnoki cím más klubhoz került. Szerencsére az MTK Budapestnek is jutott ezek közül.

Ami a gyermekeket illeti, a fiúknál ötjátszmás meccsen, kétszer is hátrányból győzött a Felsőváros a Sümeg ellen, a bronzmeccset viszont simán nyerte a Kecskemét a Dabronccal szemben. A fináléban aztán a Szolnok ugyan elvesztette az első játszmát, de aztán fordított a Dág elleni mérkőzésen.

A leányoknál a Békéscsaba szerezte meg az ötödik helyet három játszmában, pedig a kecskemétiek azért okoztak meleg pillanatokat a viharsarkiaknak. A Felsőváros is szetthátrányból fordította meg a bronzmeccset a Gödöllő ellen. A döntőben aztán a nyíregyháziak cáfolták azt a tételt, hogy idén hazai nem tud sikeres lenni a korosztályos bajnokságon. Igaz, az első és a harmadik játszmában is alaposan megszorongatta őket a Vasas.

Összegezve az elmúlt négy hétvége történéseit, azt láthatjuk, hogy mind a nyolc aranyérem különböző klubhoz került. A fiúknál a Kecskemét, a Dunaferr, a Kaposvár és a Szolnok, a lányoknál pedig a Vasas, az MTK Budapest, a Gödöllő és a Nyíregyháza szerzett bajnoki címet.

Az erősebbik nemnél kilenc olyan klub volt, amely képviseltette magát, legalább egy korosztály hatos döntőjében, s ebből öt szerzett érmet. Közülük a Dunaferr volt a leghatékonyabb, hiszen három korosztályban is döntőt játszhattak, így végül egy arannyal és két ezüsttel zártak, de a kecskemétiek teljesítménye is elismerésre méltó, hiszen mind a négy csapatuk érmes lett.

A fiú korosztályos bajnokságok végeredményei:

OJB: 1. Dunaferr, 2. Kecskemét, 3. Kaposvár
OIB: 1. Kaposvár, 2. Dunaferr, 3. Kecskemét
OSB: 1. Kecskemét, 2. Dunaferr, 3. Kaposvár
OGYB: 1. Szolnok, 2. Dág, 3. Kecskemét

A legsikeresebb klub a lányoknál volt, hiszen a Vasas korosztályos csapatai mind a négy hétvégén a fináléig jutottak, igaz, háromszor vereséget szenvedtek, de az egy arany, három ezüst így is a legjobb teljesítmény. A bajnokok közül az MTK Budapestnek sikerült még egy dobogós helyet elérnie az aranyon kívül, mégpedig ifiben bronzot.

A leány korosztályos bajnokságok végeredményei:

OJB: 1. MTK Budapest, 2. Vasas, 3. BRSE
OIB: 1. Gödöllő, 2. Vasas, 3. MTK Budapest
OSB: 1. Vasas, 2. BRSE, 3. UTE
OGYB: 1. Nyíregyháza, 2. Vasas, 3. Felsővárosi Masita

(forrás: hunvolley.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!