Atlétika
Krizsán Xénia

Aranyéremben reménykedve

Publikálva: 2020.07.20 Frissítve: 2020.07.18 Rövidpályás gyorskorcsolya

A 2022-es téli játékok tükrében, a téli olimpiai sportági szövetségek vezetőinek részvételével tartottak konzultációt a Magyar Olimpiai Bizottság székházában.

A Magyar Olimpiai Bizottság székházában a téli olimpiai sportági szövetségek vezetői találkoztak – a konzultációt dr. Deutsch Tamás, a MOB téli sportágakért felelős alelnöke, az MTK Budapest elnöke kezdeményezte.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetséget Kósa Lajos elnök és Váradi Orsolya ügyvezető igazgató képviselte.

Vezetőink elmondták, hogy a 2022-es pekingi ötkarikás játékokon egy aranyat, de legalább több érmet remélnek. Tájékoztatták a jelenlévőket, hogy szövetségünk rövid- és nagypályás gyorskorcsolyában, illetve női egyéni, valamint páros műkorcsolyázásban vár kvalifikációt.

Beszéltek arról, hogy a rövidpályás gyorskorcsolyában a vegyes váltó új versenyszámként szerepel az olimpiai programban, ebben is eredményesen szerepelhetünk Pekingben.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség vezetői emellett tájékoztatták a Magyar Olimpiai Bizottságot, hogy short track kvalifikációs világkupaverseny lebonyolítását tervezik 2021-ben, létesítményfejlesztés terén pedig a Nemzeti Korcsolyázó Központ kialakítása, létrehozása a cél, amely hosszú távon meghatározhatja és biztosíthatja a sportág jövőjét és sikerességét.

Forrás: hunskate.hu

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!