Tenisz
Fucsovics Márton

Angyali fejetlenség

Publikálva: 2020.07.14 Frissítve: 2020.07.14 Junior

Egyik legígéretesebb ritmikus gimnasztikázónk, Kocsis Evelin készül a junior Eb-re, oroszul tanul és olykor rettegésben tartja a dísztárgyakat otthonában.

Annak, hogy hosszú évek óta példaértékű szorgalommal dolgozik a Brüll Alfréd Akadémia ritmikus gimnasztikázója, Kocsis Evelin, már tavaly is megvolt az eredménye. Klubunk 14 éves ígérete a moszkvai junior-világbajnokságon a mezőny egyik legfiatalabb tagjaként szalaggal az előkelő hatodik helyen végzett, majd év vége felé a japán Takaszaki városában rendezett klubvilágbajnokságon Pigniczki Fanni és Juhász Anna társagában ugyancsak hatodik hely lett a jutalma az MTK-csapattal. Úgy tervezte, idén ennél is szebb eredményeket szeretne elérni, és ehhez tartva magát, a járvány miatti kényszerszünet sem vett el semmit lelkesedéséből.

– Szerencsére kertes házban lakunk, így tudtam az udvaron gyakorolni. Az online edzéseket is élveztem, mert érdekes volt telefonon keresztül tartani a kapcsolatot. Ez az új helyzet csak izgatottabbá tett. Emellett olyan dologra is jutott időm, amire korábban nem. Például elkezdtem oroszul tanulni. Azt is online. Ennek a nyelvnek nagy hasznát vehetem a későbbiekben, mert a nagy nemzetközi versenyeken a mezőny fele orosz, még ha más színekben indul is. Szóval belevágtam ebbe is.

A tanulás olyannyira jól megy, hogy Evelin már az alapvető mondatok nagyrészét elsajátította, és az sem kizárt, hogy év végén élesben is kipróbálhatja tudását, hiszen a kijevi junior Európa-bajnokságot, a felnőttekével együtt novemberre halasztották.

– Erre készülünk most, ezért edzünk újra sokat. A tavalyi sikereim sok erőt adnak. Az ott készült képeket, gyakran visszanézem a telefonomon, és eszembe jut, milyen jó érzés volt, de ha motivációról van szó, sosem kell sokat keresnem, mindig kitalálok valamit, amit nagyon meg akarok valósítani. Ilyen most az is, hogy jól szerepeljek az Európa-bajnokságon. A fináléba mindenképp bekerülnék, és ha lehet álmodozni, akkor az éremről teszem. Persze, először legyen megtartva a verseny.

Evelin véleménye szerint szertechnikában fejlődött látványosat az elmúlt hónapokban, ez annak is köszönhető, hogy otthon nagyon sokat dobált, ahogy ő fogalmaz: „mozgásban tartotta a kezét”. Ennek ellenére az anyagi kár mégsem jelentős Kocsiséknál.

– Szétbombáztam a lakást. Szerencsére a nagyobb dolgokat, mint például a tévé, nem találtam el. De a kisebbeket igen. A buzogányommal egy angyalkát formázó dísztárgyat is levertem. Neki letört a feje.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!