Atlétika
Nagy Marcell

Alakulóban

Publikálva: 2015.10.29 Frissítve: 2015.10.30

Szarvas Gábor, az MTK Törökbálint edzője mesélt a szezon kezdeti időszakáról

Három bajnoki fordulón van túl az MTK Törökbálint férfi kosárlabda csapata, a Fehérvár és a Sopron legyőzése után azonban Veszprémben vereségbe futottak bele a fiúk. A nyáron jócskán átalakított törökbálinti kék-fehérek, az idei NB I/B esélyesének mondhatók, az együttes vezetőedzőjét, Szarvas Gábort kérdeztük a szezonkezdetről.

– Tavaly hat győzelemmel kezdte az idényt a csapat, idén viszonylag hamar jött az első pofon, a Veszprém ellen. Hogyan tudtad a vereséget követően, pszichésen visszatéríteni a játékosokat a helyes útra?

– Nem magyarázva a bizonyítványt, de ez a Veszprém, „A” csoportos játékosokkal teletűzdelt gárda, nem sok csapat fog az alapszakasz során Veszprémben győzni. A mérkőzés utáni első edzésen azt mondtam a fiúknak, hogy a jelentősen megerősített ellenfél ellen kikapni nem tragédia. Az a fontos, hogy mostantól csak a soron következő mérkőzésekre, csapatokra koncentráljunk, a helyzet pikantériáját az adja, hogy akikkel az elkövetkezendőekben játszani fogunk, az alapszakasz első négy helyét megcélzó csapatok, tehát közvetlen riválisaink. Ilyen ellenfél lesz a TF, a Baja, a Pécs, a Pápa, és akkor még nem beszéltünk az idén elit csapatokká avanzsáló klubokról, mint az Oroszlány, vagy a Vasas. Jól látható, hogy ez nem lesz könnyű szezon, de lépésről lépésre haladunk, tanulni kell minden mérkőzésünkből, legyen az győzelem vagy vereség.

– Fókuszáljunk kicsit az MTK Törökbálintra, hiszen érdekes helyzet alakult ki a keretet és a stábot illetőleg egyaránt! Olyan játékosok válhatnak hirtelen vezérekké, akik nemrégiben még fiatal ígéreteknek tűntek. Spiriev Olivér néhány évvel ezelőtt, itthon rendezett nemzetközi tornán a fiatalok közé tartozott, most szinte rangidős. Edzői munkádat idéntől olyanok segítik, akik néhány hónappal ezelőtt még a parketten serénykedtek. Le tudtak már ülepedni ezek a változások?

– Idő kell, hogy ezeket az új szerepeket mindenki el tudja fogadni, és sajátjának érezze. Való igaz, Olivér kezdő játékos, egyike a vezéreinknek, de ezt meg kell szokni, ehhez a folyamathoz pedig türelem kell. A segédedzőmnek, Bódi Ferencnek is szoknia kell, hogy a pálya széléről ne, mint játékos figyelje az események alakulását, hiszen úgy nehezebb segíteni a parketten serénykedőket abban, hogy miként javítsák ki hibáikat. Bőven vannak új játékosaink is, akik ugyancsak aklimatizálódnak még. Boinitzer Dávid, Mészáros Bence, Szántó Andris, Szabó Tibor, mindannyian kiváló képességekkel bírnak, de még időre van szükségük, hogy ráérezzenek egymásra, a játékainkra. Meg kell tanulniuk, hogy a „B” csoportot mi komolyan vesszük, az edzéseken mindenkitől száz százalékot várok, ahogyan a meccseken is ez a minimum, amit teljesítenünk kell. Hogy megmutatkozzon a pályán a kémia, az összeszokottságunk, ahhoz idő kell, edzenünk kell, meg kell mérettetnünk, és persze sikerek is kellenek. Szerencsére ez mind adott, éppen ezért nem látom akadályát, hogy az MTK Törökbálint idén sikeres csapat legyen.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!