Kézilabda
Farkas Johanna

Akár a családi váltó is összejöhet

Publikálva: 2020.07.08 Frissítve: 2020.07.08 Brüll Alfréd Akadémia

A Brüll Alfréd Akadémia rövidpályás gyorskorcsolyázóját, Dobrán Flórát faggattuk kedvenc sportágáról, az utóbbi hónapokról és az idei céljairól.

Igazi sportos családból származik egyesületünk 15 éves versenyzője, hiszen nővére, Fanni és kishúga, Réka is klubunk kötelékében gyorskorcsolyázik. Mindhárman Jászberényben kezdték pályafutásukat, de már régóta az MTK Budapestet képviselik.

A nővérem kezdett el először korizni, aztán persze én is ki akartam próbálni, így másodikos koromban követtem őt – emlékszik vissza Flóra. – Rögtön magával ragadott a sportág.

A fiatal tehetségnek nem kellett sokat várnia arra, hogy külföldön megmutassa magát.

Brüsszelben versenyeztem életemben először, és úgy emlékszem, jól sikerült a debütálás, hiszen harmadik helyen végeztem.

Akkor még újdonság volt Flóra számára a nemzetközi porond, manapság viszont már évről évre láthatjuk utánpótlás-világversenyeken.

Többször kijutottam már Európa-kupára, illetve tavaly junior-világbajnokságra is, bár utóbbi nem sikerült olyan jól, hiszen a váltónkat kizárták. Nagy kár érte, mert remek esélyeink lettek volna a jó szereplésre.

A középső Dobrán nővér idén is szeretne az említett viadalokra kijutni, már csak azért is, mert az Európa-kupa az előző idényben elmaradt. A felkészülést már a kijárási korlátozás alatt megkezdte.

Nehéz volt megbirkózni a koronavírus-járvány okozta helyzettel, de sokat segített, hogy Rékával és Fannival edzhettünk együtt. Így kevésbé voltak unalmasak az itthoni tréningek – meséli Flóra. – Szerencsére már javában zajlanak a jeges edzések, sőt, a hónap végén jeges táborunk lesz Budapesten, – heti két edzéssel – amit már nagyon várok.

Klubunk ígéretes korcsolyázója azt is elárulta, nemcsak edzeni, versenyezni is nagyon szeret a testvére ellen.

Ha Fannival vagyunk egy futamban, mindig igyekszünk segíteni egymást, és arra törekszünk, hogy mindketten jó eredményt érjünk el. A húgom négy évvel fiatalabb nálam, tehát ellene csak később lesz alkalmunk korizni, de ő is nagyon ügyes, nagyon jól halad.

Flóra jelenleg a junior „B” korosztályban szerepel, tehát még bőven van ideje addig, amíg a felnőttek között kell helytállnia. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne lennének céljai.

Mindenképp szeretnék olimpiára kijutni, de Európa-bajnokságon és világbajnokságon is indulnék. Az is nagy álmom, hogy egyszer a két testvéremmel együtt szerepeljünk váltóban – óriási élmény lenne.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!