Atlétika
Jankovics Dániel

A visszavágásban bízva

Publikálva: 2016.02.24 Frissítve: 2016.02.24 Röplabda

Lutter Liza, az MTK Budapest női röplabdacsapatának kapitánya mesélt a pénteki meccs előéletéről, illetve a hullámvölgyből kivezető útról.

Lutter Liza az MTK Budapest női röplabdacsapatának egyik legmeghatározóbb tagja, kapitánya, és feladója egyben. Állítása szerint, a csapat mindenre elszántan készül a Nyíregyháza elleni meccsre, amelyen jó eséllyel eldől, hol végeznek a kék-fehérek az alapszakasz végén.

– Két forduló van hátra az alapszakaszból, és két pont az előnyötök a Gödöllő, illetve nyolc a Nyíregyháza előtt, igaz utóbbiak eggyel kevesebb meccset játszottak. Ti hogy számoltatok, hány pontot kell szereznetek a hátralévő két meccsen, hogy meglegyen az ötödik hely?

– Nyilvánvalóan szeretnénk minél több pontot szerezni, elsősorban a pénteki meccsen, mivel a Gödöllő a nyomunkban van, de még a Nyíregyháza is utolérhet minket. Most minden idegszálunkkal a következő mérkőzésre készülünk, ugyanis egy esetleges győzelemmel a Nyíregyházát végleg lerázhatnánk, de jó eséllyel a Gödöllőt is, hisz rájuk még vár egy kemény meccs az UTE ellen.

– Milyen mérkőzésre számítasz a Nyíregyháza ellen?

– Borzasztóan kemény meccsre számítunk, a Nyíregyháza nagyon erős csapat, rengeteg légióssal. Szinte hetek óta erre a mérkőzésre készülünk, és az őszi, 3-2-es vereség miatt duplán motiváltak vagyunk. Mindenképpen úgy megyünk oda, hogy visszavágunk nekik.

– Most már kijelenthető, hogy a csapat kikerült a januári hullámvölgyből. Mi kellett ahhoz, hogy ezt a rossz periódust magatok mögött tudjátok hagyni?

– Elsősorban önbizalomra volt szüksége majdnem mindenkinek. Igyekeztünk felépíteni magunkat az edzéseken, és az is jól jött, hogy legutóbbi pár ellenfelünk, a tabella alsóbb régiójából került ki. Ezek az önbizalomnövelő győzelmek kellettek, hogy ismét nyeregben érezzük magunkat, rákapjunk a siker ízére, és újra hinni tudjunk magunkban. Van pszichológusunk is, aki rengeteget segít, és neki is köszönhetően sikerült fejben átállni győztes-üzemmódba. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!