Atlétika
Nemes Rita

A Vasas győzött a bajnoki rajtot megelőző barátságos meccsen

Publikálva: 2020.09.27 Frissítve: 2020.09.27 Kosárlabda női

A női NB I/A csoportos kosárlabda-bajnokság október eleji rajtja előtti utolsó felkészülési mérkőzésén lépett pályára a TFSE-MTK Budapest csapata, amely 65–48-as vereséget szenvedett a Vasas Akadémia otthonában, a Pasaréti Sportcentrumban.

Harmadik felkészülési mérkőzésén lépett pályára a TFSE-MTK Budapest női első osztályban szereplő kosárlabdacsapata, amely ezúttal a Pasaréti Sportcentrumba utazott, a Vasas Akadémia vendégeként. Magyar Bianka csapatából három kulcsjátékos is hiányzott.

A nyitónegyed kemény védekezést hozott minkdét oldalon, a lányok ugyanakkor rengeteg lepattanót hibáztak, és ennek meg is lett az eredménye: 36–21-gyel vonulhattak le az öltözőbe két felvonás után.

A harmadik játékrész közepén egy pont híján húszra duzzadt a különbség a hazaiak javára, ekkor Bernáth Réka értékesítette büntetőit, és 48–31-re módosult az állás. Hibasorozat következett mindkét oldalon: a TFSE három, a Vasas két triplát rontott el. A háromperces kosármentes időszakot Dúl Panka szép mozdulata zárta (48–33), ám a fordulónál sajnálatos eset történt: a hazaiak játékosa, Sara Heljic akkorát esett, hogy az edzőinek ölben kellett levinnie; a térdét fájlalta nagyon. Az utolsó negyedre 48–35-tel vonultak le a csapatok.

Tizenhárom pontot kell ledolgozni tehát. Budácsik Dorottya hibátlen büntetői után már tizenötöt, sőt a differencia a huszonkét pontra is duzzadt, miután öt és fél percig nem esett át a gyűrűn TFSE-s labda – Németh Alma törte meg a jeget. Az utolsó két percet újabb sérülés árnyékolta be; játékosunknak, Nevana Markovicsnak kellett lejönnie a pályáról kisebb ütközés után. A mérkőzést végül Dúl triplája és Németh duplája zárta, 65–48-ra nyert a Vasas.

– A második félidőben már harcosabb oldalunkat mutattuk, ha csatlakozik a két amerikai játékosunk és Katona Szidónia is pályára léphet, akkor még szebb kosárlabdát mutathatunk. Szeretném kiemelni Dúl Pankát, aki az együttes második legfiatalabb tagjaként ma védekezésben és támadásban egyaránt vezéregyéniség volt. Nem játszhattunk annyi felkészülési meccset, amennyit szerettünk volna, de ezzel nem tudunk mit csinálni, várjuk a jövő vasárnapi bajnoki rajtot. Pénteken koronavírustesztet csináltatunk, remélem, mindenki negatív lesz, ez kulcsfontosságú – nyilatkozta a helyszínen honlapunknak Magyar Bianka.

VASAS AKADÉMIA–TFSE-MTK BUDAPEST 65–48 (17–9, 19–13, 12–13, 17–13)
Dúl Panka 14/6, Bernáth Réka 10, Németh Alma 9, Kováts Gabriella 5/3, Nevana Markovics 5/3, Boros Berta 3/3, Kovács Vanessza 2

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!