Kézilabda
Farkas Johanna

A szűk keretben is bőségesen

Publikálva: 2020.09.25 Frissítve: 2020.09.25 Ritmikus gimnasztika

A ritmikus gimnasztikázók felnőtt és a junior együttes kéziszer-válogatottja számos MTK Budapest-versenyzővel a szűkített keretben kezdte meg a munkát, melynek a jövő évi Európa-bajnokságon szüretelné le a gyümölcsét

A ritmikus gimnasztikázók felnőtt és a junior együttes kéziszercsapatának válogatótábora júliusban kezdődött, és kétszer két hetet töltöttek együtt a lányok, mielőtt szeptember elején kihirdetésre került a szűkített válogatott keret. Az MTK Budapestből a juniorválogatottba Varga Lujza, Mészáros Alexa, Szabados Dóra, Kajner Gyögyvirág, Jurca Lilla és Virga Emma is bekerült, mellettük két pécsi versenyző, Tukacs Lotti és Hegedűs Hanna tagja a csapatnak. A felnőttek között négyen szerepelnek klubunkból: Fodor Nadin, Fekete Anita, Mészáros Mandula és Urbán-Szabó Mónika. A válogatott Somhegyi Rékával (Hegyvidék SE), Farkas Júliával és Kirkovits Dorottyával (mindkettő LSC) teljes. Ezen kívül az utánpótláskeretben is helyet kapott három tornászunk. Antal Panni, Kis Janka és Salamon Barbara még fiatalabb társainál, de már lehetőség kap arra, hogy együtt dolgozzon a válogatottal.



– Bő kerettel indultunk, huszonöt-harminc főből kellett szűkíteni – számol be Lauber Zsófia a válogatott edzője, egyesületünk szakosztályvezetője. – Több szempontot vettünk figyelembe, a legfőbb az volt, hogy a következő ciklusra olyan tornászokat keresünk, akik kitartóan, együtt tudnak dolgozni. A juniorok fő feladata, hogy korosztályból kilépve átemelhetővé váljanak a felnőtt együttes kéziszercsapatba. A felnőttek válogatásánál pedig azt vettük figyelembe, hogy újonnan felépített fiatal csapat fogja megkezdeni a ciklust. Fontos, hogy ebben a négy évben ők is jól együtt tudjanak dolgozni, és a fiatalok majd idővel egy B-keretet alkotva csatlakozhassanak be a munkájukba.

Jelenleg az MRGSZ technikai bizottságának, egyben klubunk szakosztályának elnöke, Deutsch-Lazsányi Erika szakmai vezetése mellett készülnek az új koreográfiák, ennek végeztével indul el a felkészülés a következő évre, hiszen idén már semmilyen szereplési lehetősége nem lesz a lányoknak.

– Amint elindul a nemzetközi élet, szeretnénk részt venni mindenféle kisebb-nagyobb megmérettetésen, de terveink szerint a fő versenyünk a júniusi Európa-bajnokság lesz Bulgáriában – tájékoztat Lauber Zsófia.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!