Atlétika
Krizsán Xénia

A szorgalom és a motiváció a siker kulcsa

Publikálva: 2020.06.14 Frissítve: 2020.06.14 Brüll Alfréd Akadémia

A Brüll Alfréd Akadémia kiváló kenusával, Kaszás Klaudiával beszélgettünk a legnagyobb sikereiről és céljairól.

– Hogy indult a karriered?

– Csepelen kezdtem, ahol öt és fél évig kajakoztam, majd utána a KSI-be igazoltam. Egy évig szinte teljesen abbahagytam a sportot, de utána átjöttem az MTK Budapestbe, mivel az egyik régi csapattársam is sportolt. Ekkor kerültem Balázs Péter kezei alá, majd váltottam a kajakról a kenura.

– Mi vonzott a sportágban?

– Először a pekingi olimpián láttam meg, és azonnal megtetszett. A csepeli telep közel volt hozzánk, ezért lementünk oda edzeni, és én ott is ragadtam. Olyannyira, hogy ennek már majdnem 13 éve.

– Mikor versenyeztél kenuban először?

– 2016-ban volt az első versenyem, és talán a kajakos múltnak is köszönhető, hogy gyorsan jöttek a sikerek. Megvolt a vízbiztonságom, nagyon szeretek versenyezni, nagyon szeretem a sportot, ami szintén sokat segít.

– Mik voltak az eddigi legnagyobb sikereid?

– 2017-ben kétszeres országos bajnokok lettünk párosban, amire nagyon büszke vagyok. Egy évvel később, Auronzóban a negyedik helyet csíptük meg az Európa-bajnokságon. Az egész versenyen az 5-6. hely környékén eveztünk, de óriási hajrával a végén elértük a negyedik pozíciót.

– A párost vagy az egyest szereted jobban?

– Szeretem az egyest is most már, de eddig inkább a páros felé húzott a szívem. Megnyugtató, ha nem egyedül vagyok ott a rajtnál a tömeg előtt.

– Jól tudom, hogy személyi edzőként is dolgozol?

– Jelenleg nem dolgozom, de van ilyen végzettségem. Pár éve súlyos térdsérülésem volt, elszakadt a keresztszalagom, és ekkortájt kezdett el érdekelni az egészséges életmód, az egészséges táplálkozás. Szeretek segíteni az embereken, ezért is érdekel ez a pálya. Idén a Testnevelési Egyetemre felvételizek kajak-kenu edzői szakra, tehát szeretnék tovább haladni ezen az úton.

– Mik az erősségeid?

– Nagyon gyorsan tanulok, és hamar el tudom sajátítani a szükséges technikákat, ha valaki megmutatja, hogyan kell csinálni. Nagyon motivált, szorgalmas vagyok, szeretem, amit csinálok, és mindig elvégzem a munkát.

– Milyen rövid, illetve hosszú távú céljaid vannak?

– Idén ezzel a pár versennyel kell kibékülni. Augusztusban két országos bajnokságon kell jól szerepelni, hogy kijuthassak a szegedi, nem olimpiai számok világbajnokságára. Jövőre az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon is szeretnék ott lenni. Természetesen olimpiai szereplésre is vágyom, és egyesben, ha adódik rá lehetőség, akkor már jövőre szeretnék rá lecsapni. Nem vagyok azonban türelmetlen, lépésről lépésre haladok.

– Hogyan segíti a pályafutásodat az akadémiai tagság?

– Óriási előnyt jelent, és nagyon boldog vagyok, hogy én is a program tagja lehetek. Számos meleg vizes edzőtáborba jutunk el, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy megfelelően felkészüljünk a versenyekre.  

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!