Atlétika
Moravcsik Angéla

A sakk fellendítéséért

Publikálva: 2014.08.28 Frissítve: 2014.08.28 Sakk

Együttműködési megállapodást kötött az MTK Budapest és a Lauder Jahve Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény.

Mindkét fél feladatának tekinti a sakk-képzés színvonalának fejlesztését, tehetséges fiatalok felkutatását, képességük fejlesztését, nevelésük, oktatásuk, szellemi fejlődésük biztosításához szükséges feltételek megteremtését.

Az MTK egyesületi hátteret nyújt a tehetséges, Lauder Iskolában tanulói jogviszonnyal rendelkező gyermekek számára, azaz leigazolja őket, számukra edzéseket és csapatbajnoki mérkőzéseken való részvételt biztosít, mely rendezvényeknek lehetőség szerint a helyszíne a Lauder Iskola.

A Lauder Iskola számára tanulóinak tehetséggondozása kiemelt feladat, melyben a sakkozás hangsúlyos szerepet kap. Az MTK 2014-ben újrainduló sakkszakosztályának célja, hogy minél több érdeklődő gyermek számára biztosítsa a rendszeres edzés és versenyzés lehetőségét. Mind a Lauder Iskola, mind az MTK számára fontos, hogy a tanulói, illetve a sportolói által alkotott közösségek baráti, egymást támogató, kreatív légkörben tevékenykedjenek.

A sakk fellendítéséért

Horányi Gábor, a Lauder főigazgatója és Deutsch Péter a Magyar Testgyakrolók Köre ügyvezető elnöke – a két aláíró – mellett a ceremónián jelent volt dr Deutsch Tamás, az MTK elnöke, Kállai Gábor a sakkszakosztály elnöke és Lukács Zsuzsanna az MTK ügyvezető igazgatója.

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!