Taekwondo
Salim Omar

A rágógumi nem változik

Publikálva: 2020.08.06 Frissítve: 2020.08.06 Torna

Klubunk tornásza, Sági Inez a sport mellett a tanulást is kiemelten fontosnak tartja, és igyekszik mindkét fronton megállni a helyét – még akkor is, ha mostanában igen gyakran változnak a körülmények.

Egyik új élethelyzetből csöppen a másikba az MTK Budapest 19 éves tornásza, Sági Inez, aki az érettségi után egyetemen folytatja tanulmányait. Mellette pedig keményen edz tovább. Sportolónőnket éppen arról kezdjük faggatni, hogy talán már csak nyomokban emlékezni a járvány miatt otthon töltött időre…

– Én nagyon is emlékszem rá! – vág közbe nevetve, egyúttal figyelmeztet, hogy ne szaladjunk csak úgy túl a számára igen sűrű és megterhelő hónapokon.



– Két hónapot még sosem hagytam ki. Sérülés miatt sem. Ezt az időszakot rendesen megéreztem. Idén érettségiztem, és amikor a következő héten visszajöttünk, akkor egy hónapig semmit nem tudtam csinálni. Még a versenyelemeimet sem sikerült visszahoznom. Otthon lehetett edzeni, de miután két héttel az érettségi előtt kiderült, hogy megtatrják, csak a tanulásra koncentráltam. Reggeltől estig. Szóval a torna nélküli összesen három hét után, amikor elmentem edzésre, még a kézállásba is beleszédültem. Most azért már rendben vagyok, és minden újra jól megy. Talán jobban is, mint eddig. Minden szeren tudok új elemeket csinálni.

A többek között az angol nyelvből és a matematikából is kimagasló Inez a tanulmányait az ELTE nemzetközi gazdálkodás szakán folytatja. Az országos bajnokságot októberben rendezik.

 – Most az egész nyár az új elemekről szól, és amikor elkezdődik az egyetem, akkor kezdek el gyakizni. Nagy változás lesz az életemben. Nappalira megyek, de nem tudom még, mikor lesznek az órák, és hogyan osztom be az időt. Annyi biztos, hogy hétfőn nem lesz tanítás, és akkor fixen tudok edzeni. Remélem, menni fog az összeegyeztetés, mert minét több szeren szeretnék döntőzni az október végi országos bajnokságon. Reméljük, a járvány sem szól közbe, hiszen nagyon hiányzik az érzés, amelyet a versenyek nyújtanak.



Ha pedig lesz verseny, akkor lesz rágózás is.

– Muszáj, hogy legyen! Ha elindulok versenyre, ezentúl is mindig zenét hallgatok és bekapok egy rágógumit. Nem tudom, de ha nem így csinálom, akkor biztosan történik valami rossz dolog. Szóval ez több, mint berögződés. Talán babona? Így szeretem. Azért bemelegítés előtt kiköpöm, mert verseny közben elég merész dolog lenne rágózni – már csak a balesetveszély miatt is.


 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!