Atlétika
Krizsán Xénia

A MÚSZ elnöksége hitelesítette Juhász-Dóra Ricsi rekordját

Publikálva: 2015.11.26 Frissítve: 2015.11.27 Úszás

A MÚSZ szerdai elnökségi ülésén Gyárfás Tamás elnök javaslatára úgy döntött: a versenybíróság határozatát felülírva hitelesíti a hétvégén Juhász-Dóra Richárd által elért országos rekordot, amellyel egy 41 éve fennálló csúcsot adott át a múltnak a tízéves tehetség.

Bár a versenyző azért indulhatott a Budapest-kupán, mert a számítógépes versenynevezési rendszer hibája miatt besorolást nyert a 800 gyors időfutamára – életkora miatt nem is nevezhették volna –, az esetről készült beszámoló ismeretében Gyárfás Tamás elnök azt javasolta a MÚSZ elnökségének, hogy az ifjú tehetség nagyszerű eredményét mégsem szabad megsemmisíteni adminisztratív okokból, hiszen a távot teljesen szabályosan, becsülettel végigúszta, ráadásul gyorsabban, mint bárki más a korosztályában.

Az elnökség egyetértett a javaslattal, azaz a versenybíróság döntését felülírva hitelesnek ismeri az országos csúcsot, amely mostantól 9:51.26 perc.
A MÚSZ elnöksége ugyanakkor határozatában kitér arra is, hogy valamennyi hazai versenyrendezőnek a lehető legprecízebben kell eljárnia a különböző korosztályos viadalok nevezéseinek hitelesítésénél, továbbá felhívja a klubok figyelmét is, tartsák tiszteletben az egyes versenyek kiírását.
Juhász-Dóra Richárd teljesítménye azért aratott nagy feltűnést, mert a legrégebben, 41 éve fennálló országos csúcsot döntötte meg – 1975 decembere óta Horváth Zsolt volt a 10 évesek között a rekorder 9:57.2-vel.

Forrás: Facebook Magyar Úszószövetség - Magyar Úszóválogatott

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!