Kézilabda
Dakos Noémi

A Mont Blanc fölött - Stollár az idén mindent megnyert

Publikálva: 2014.08.07 Frissítve: 2014.08.13 Tenisz

1988-ban a L14-es csapatunk, 2010-ben pedig az F18-as csapatunk hódította el az aranyérmet a csapat Eb-n, idén pedig ez az U16-os lányoknak sikerült.

A csapat Európa-bajnokságok történetének harmadik magyar aranya született meg ma Budapesten!

Az utóbbi hetek eredményei és a különböző ranglistákon elfoglalt helyezések alapján a mieink tűntek a legnagyobb esélyesnek, de a budapesti nyolcas döntőbe jutó csapatok közül azért volt még 2-3 olyan, mely a végső győzelemre is bejelentkezhetett.

Stollárék az első, britek elleni, kemény meccsen jutottak tovább, azzal azonban le is hullt róluk a megilletődöttség, és kedden már tulajdonképpen simán jutottak tovább a fehéroroszok ellen, hála az egyéni Eb-n is győztes párosunk kiváló játékának.

A franciák voltak soron a döntőben, és a magyarok rövid ideig hagyták őket azt hinni, hogy van keresnivalójuk.

Gálfi Dalma (MTK) 6-3, 6-4-re verte Tessah Andrianjafitrimot, majd jött Stollár Fanny (MTK), aki az első szettben többet hibázott, mint lehetett volna egy Lucie Wargnier szintű játékos ellen, aki meg is bosszulta ezt, és a rövidítésben megnyerte a szettet, utána azonban Fanny összeszedettebben játszott, és végül 6-7(4-7), 6-3, 6-2-re megnyerte a meccset, ezzel pedig a magyar válogatott megnyerte az Európa-bajnokságot!

Forrás: huntennis.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!